DünyaManşet

Eski avukatının ifadesi: Trump ırkçı ve yalancı

0

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, Temsilciler Meclisi’nde verdiği ifadede, Trump’a ağır suçlamalar yöneltti.

Cohen ifadesinde, “Trump, başkanlığı kendi şirketini büyütmek için istedi, ülkesi için değil. Hiç bir zaman bu ülkeyi yönetmek gibi bir niyeti ya da isteği olmadı. Yalnızca kendi gücünü ve servetini çoğaltmak istedi.” dedi.

İfadesine, “Bu komiteden ailemin başkanlık makamından gelebilecek tehditlere karşı korunmasını talep ettim.” diyerek başlayan Cohen eskiden sağ kolu olduğu Amerikalı lider için, “Trump’ın nasıl biri olduğunu bildiğimden utanç duyuyorum. O ırkçı, düzenbaz ve hilekar biri” diye konuştu.

“En az 500 kez benden birini veya bir kurumu tehdit etmemi istedi”

ABD Başkanı Trump’ın kendisinden kaç kere bir şahsı veya bir kurumu tehdit etmesi istediği sorusuna Cohen “En az 500 kez” yanıtını verdi.

Cohen’in ifadesine göre Trump, 2016 yılındaki seçimler öncesi Demokrat Parti adayı Hilary Clinton’a zarar veren WikiLeaks mesajlarının içeriğini ve sızdırılacağını da çok önceden biliyordu.

Cohen’in aktardıklarına göre Amerikalı başkan, yazışmaların ifşa edileceğini öğrendiğinde “Bu çok iyi olmaz mı?” yorumunu yapmıştı.

“Trump benden yalan ifade vermemi istedi”

Cohen, hakkındaki suçlamalar arasında yer alan, Trump ile ilişkisi olduğu iddia edilen bir kadına sus payı ödemesine ilişkin de ifade verdi.

Eski avukat, Trump’ın kendisinde, porno yıldızı Stormy Daniels’e yapılan ödemeden haberi olmadığı yönünde ifade vermesini söylediğini savundu. Cohen ayrıca, Trump’ın kendisine bu ilişki ile ilgili olarak Melania Trump’a yalan söylemesini istediğini aktardı.

Trump’ın tepkisi: Mahkumiyet süresini azaltmak için yalan söylüyor

Amerikalı Başkan, Cohen’in nasıl ifade vereceğinin basına yansımasının ardından yayınladığı mesajında Cohen’in yalan söylediğini öne sürdü.

Trump, Twitter hesabındaki paylaşımında, “Michael Cohen diğer bir çok avukat gibi beni temsil edenlerden biriydi (maalesef). Başka müvekkilleri de vardı. Yalancılık ve sahtecilik yüzünden barodan ihraç edildi. Trump ile alakası olmayan kötü işlere karıştı. Mahkumiyet süresini azaltmak için de yalan söylüyor.” diye yazdı.

Cohen’in yargılanma süreci

Cohen, Trump ile ilişkileri olduğu iddia edilen 2 kadına konuşmamaları için “yasa dışı para ödemek”, seçim kampanyasında finansman kurallarını ihlal etmek, banka dolandırıcılığı yapmak ve Moskova’daki bir emlak projesi için Trump’a aracılık etmek gibi konularda federal yetkililere yalan söylemekle suçlanmıştı.

Hakkındaki federal suçlamaları ağustos ayında kabul eden ve sonraki aylarda Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in ekibiyle 7 kez bir araya gelerek yetkililere ifade veren Michael Cohen, aralık ayında 3 yıl hapse mahkum edilmişti.

.

(Euronews)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.