Dünya

Beşşar’ın ‘mahalle’den arkadaşı konuştu

0

Bir süre önce Türkiye üzerinden kaçarak Fransa’ya sığınan Esad’ın çocukluk arkadaşı Suriyeli general Manaf Tlas ilk kez konuştu. Özgür bir Suriye kurulmasından yana olduğunu belirten Tlas, şiddeti reddederek, “Suriye’ye hizmet etmeme izin verin” dedi.

Suudi sermayeli El Arabiya televizyonuna açıklama yapan Suriyeli general Manaf Tlas, “Onurlu Suriye ordusu subayları Suriye’deki cinayetleri kabul etmezler. Başkan Beşşar Esad sonrası kurulucak Suriye’ye hizmet etmeme izin verin” dedi.

El Arabiya televizyonu, kısa bir süre önce Suriye ordusundan firar ederek Türkiye üzerinden Fransa’ya kaçan General Manaf Tlas’ın açıklamasını Paris’ten yaptığını tahmin ettiklerini belirtti. Güvenlik gerekçesiyle Tlas’ın nerede ikamet olduğu saklanıyor.

Açıklamasında, “Hepimiz Suriye’ye hizmet için biraraya gelmeli, ülkeye istikrar getirerek, özgür ve demokratik Suriye’yi kurmalıyız” dedi. “Yeni Suriye intikam, ayrıştırma ve tek elden yönetilmemeli” diyen firari General Manaf Tlas, ordudan firar etmeyen askerleri ise suçlamak istemediğini söyledi.

‘Esed’in iki elçisi daha muhaliflere katıldı’ 

Suriyeli muhalifler, Suriye’nin Irak büyükelçisinden sonra Güney Kıbrıs Rum kesimi ve Birleşik Arap Emirlikleri büyükelçilerinin de Esad rejimini terk ederek, kendi taraflarına geçtiğini iddia etti.

NTVMSNBC

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.