DünyaLGBTİ+Manşet

Eşcinsel çift ‘öpüşmelerini’ isteyen erkekleri reddedince saldırıya uğradı

0

Londra Belediye Başkanı Khan olayı ‘tiksindirici ve kadın düşmanı bir saldırı’ olarak niteledi, ‘Asla tolere edilmeyecek’ dedi.

Londra’nın kuzeyinde yer alan Camden bölgesinde otobüse binen eşcinsel çift, öpüşmelerini isteyen dört erkeği reddedince saldırıya uğradı. CNN International’da yer alan habere göre, olayın mağdurlarından Melania Geymonat, saldırının ardından kendisi ve sevgilisi Chris’in kanlar içinde kaldığını gösteren fotoğrafı Facebook’tan paylaştı. Otobüsün arka kısmında öpüştüklerini gören dört erkek tarafından tacize uğradığını aktaran Melania Geymonat, “Holigan gibi davranmaya başladılar, öpüşmemizi talep ettiler, bize ‘lezbiyenler’ olarak seslenip, cinsel pozisyonlarımızı tarif ettiler” diye yazdı.

İlk olarak geçiştirmek için espri yaptığını ancak bunun durumu daha da kötüleştirdiğini anlatan Geymonat, tacizcilerin üzerlerine para attığını ve daha da ısrarcı davranmaya başladığını söyledi. İki kadın saldırganlar tarafından defalarca yumruklandı. Dört erkek otobüsten kaçmadan önce bir çanta ve telefonu da gasp etti.

Mağdur kadınlar hastaneye kaldırılırken, polis, olaya ilişkin görgü tanıklarının kendileri ile irtibata geçmesini istedi. Olaya ilişkin Twitter’dan bir mesaj paylaşan Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, yaşananları “tiksindirici ve kadın düşmanı bir saldırı” olarak niteledi. Khan, “LGBTİ+ kişilere karşı işlenen suçlar, Londra’da asla tolere edilmeyecek” diye ekledi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.