ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

Erzurum’daki taşlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 15 kişi serbest bırakıldı

0

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı‘nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu‘nun, Erzurum mitingine katılan vatandaşlara yönelik taşlı saldırı sonrasında gözaltına alınan 15 şüpheli serbest bırakıldı.

Mitingde 17 kişi yaralanmış, tedavilerinin ardından taburcu edilmişti. Ekrem İmamoğlu saldırıda yaralanan bir çocuğa işaret ederek alanda bulunan polislerin çocuğu 100-150 kişiden koruyamadığını söyleyerek eleştirmişti. İmamoğlu saldırı sonrasında “TOMA var; tek bir su fışkırtmadı” demişti.

[Seçim Günlüğü] İmamoğlu: Nasıl bir talimat aldınız? 

Olayın ardından polis kamera kayıtlarını inceleyip olayla ilgili 19 kişiyi tespit etmişti. İlk etapta 13 kişi gözaltına alındı, ardından iki şüpheli daha yakalandı. Olayla ilgili dört kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. Olaya karışanların tespitinin devam ettiği açıklandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 kişi adliyeye sevk edildi. Bir kişi savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken mahkemeye sevk edilen 14 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Erzurum’daki taşlı saldırı olayı, ülke genelinde hakim görülen iki ayrı eleştiriye neden oldu. Öncelikle vatandaşlar kaldırım taşlarının fırlatıldığı mitingde güvenliğin sağlanamaması nedeniyle emniyet güçlerini eleştirdi. Birçok vatandaş kırılmış kaldırım taşlarının miting öncesinde hazırlandığını ve saldırının öncesinde planlandığını belirterek tepki gösterdi.

Öte yandan İmamoğlu’nun mitingi için Erzurum’da toplanan kalabalığa kaldırım taşları atılmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu’na provokatör demişti. Bu açıklamanın ardından bazı vatandaşlardan saldırının kaynağı olarak İmamoğlu’na yönelik eleştiriler gelmiş, taş atanları destekler yönde yorumlar yapılmıştı.

14 Mayıs‘ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerine yalnızca beş gün kaldı. Seçim öncesi yalnızca Erzurum’da değil, Trabzon, Rize, Mersin ve Şanlıurfa gibi şehirlerde de seçim çalışmalarına yönelik saldırılarda bulunuldu.

Ne olmuştu?

Erzurum‘da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı‘nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu‘nun mitingine taşlı saldırıda bulunulmuş, bu saldırı esnasında mitinge katılan vatandaşlardan bazıları başından, yüzünden ve bacağından yaralanmıştı. İmamoğlu, mitingini beşinci dakikasında sonlandırmak zorunda kalmış, otobüse sığınmıştı. O sırada atılan kaldırım taşlarının otobüsün camlarını da kırdığı görülmüştü.

Erzurum’daki bu saldırının ardından Mersin, Rize ve Trabzon‘da saldırılar gerçekleştirilmişti.

Mersin, Tarsus‘ta seçim çalışması yürüten Yeşil Sol Parti’nin anons aracı saldırıya uğramış, beş kişi yaralanmış, aracın lastikleri ve camları parçalanmıştı. Gerçekleştirilen bıçaklı ve sopalı saldırıda Yenimahalle’de bulunan Atatürk Caddesi’ndeki Yeşil Sol Parti anons aracı, kırmızı ışıkta beklediği esnada aracın önü MHP seçim bürosundan çıkan 20 kişilik grup tarafından kesilmişti. Aracın içerisinde bulunan yedi parti çalışanı, grubun küfür ve hakaretleriyle karşı karşıya kalırken, ardından sopa ve bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Ayrıca Rize, Fındıklı‘da da SOL Parti seçim irtibat bürosuna saldırı düzenlenmişti. İrtibat bürosunda bulunan, bayraklar ve afişler parçalanmıştı.

Ek olarak Trabzon, Ortahisar‘da bir grup, CHP Trabzon Örgütü’ne saldırıda bulundu.Trabzon’un en işlek caddelerinden biri olan Kahramanmaraş Caddesi’nde CHP’ye ait standın karşısına AKP yönetimi stant kurmuştu. CHP Trabzon Gençlik Kolları‘nın 19.00’da etkinlik yaptığı sırada bir grup AKP ve MHP üyeleri CHP standına doğru ilerleyerek provokasyonda bulundu. Bunun üzerine CHP’nin standında da sloganlar atıldı. CHP yetkilileri, servis arabalarıyla kalabalık bir kitlenin alana getirileceğini öğrendikten sonra alanda kargaşa çıkmaması için çalışmalarını bitirme kararı almıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.