ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] Erzurum’un ardından üç şehirde daha saldırı gerçekleşti

0
Fotoğraflar: MA, BirGün, kuzeyteve

Erzurum‘da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı‘nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu‘nun mitinginde yaşanan taşlı sopalı saldırının ardından Mersin, Rize ve Trabzon‘da saldırılar gerçekleştirildi.

Tarsus’ta bıçaklı sopalı saldırı

Mersin, Tarsus‘ta seçim çalışması yürüten Yeşil Sol Parti’nin anons aracı saldırıya uğradı, beş kişi yaralandı, aracın lastikleri ve camları parçalandı. Gerçekleştirilen bıçaklı ve sopalı saldırıda Yenimahalle’de bulunan Atatürk Caddesi’ndeki Yeşil Sol Parti anons aracı, kırmızı ışıkta beklediği esnada aracın önü MHP seçim bürosundan çıkan 20 kişilik grup tarafından kesildi. Aracın içerisinde bulunan 7 parti çalışanı, grubun küfür ve hakaretleriyle karşı karşıya kalırken, ardından sopa ve bıçaklı saldırıya uğradı.

Mezopotamya Ajansı‘nın aktardığına göre; yaralanan bir parti çalışanı MA’ya yaptığı açıklamada, olay anında çevrede çok sayıda polis olmasına rağmen saldırıya hiçbir şekilde müdahale edilmediğini belirtti.

Fındıklı’da bayraklar, afişler parçalandı

Rize, Fındıklı‘da da SOL Parti seçim irtibat bürosuna saldırı düzenlendi. İrtibat bürosunda bulunan, bayraklar ve afişler parçalandı.
Polis Mobese kayıtlarını inceledikten sonra saldırgan olduğu tespit edilen 2 kişiyi gözaltına aldı. SOL Parti Rize İl Başkanı A. Haşim Parlak yaptığı açıklamada, “Bu saldırılar bizleri mücadelemizden alıkoymayacak” ifadelerini kullandı.

kuzeyteve.com‘un aktardığına göre; önceki gün SOL Parti Fındıklı ilçe örgütüne ait seçim irtibat bürosuna iki kişi oldukları tespit edilen şahıslar tarafından saldırı düzenlendi.

SOL Parti yöneticilerinin şikayeti sonrası dün gözaltına alınan iki kişi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Saldırganlar, polise verdikleri ifadede ‘sarhoş olduklarını o nedenle böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerini’ söyledi.

SOL Parti Rize İl Başkanı A. Haşim Parlak “Bu saldırılar bizleri mücadelemizden alı koymayacak” diyerek saldırıya tepki gösterdi.

Ortahisar’da saldırı: Bizi basmaya gelmişler

Trabzon, Ortahisar‘dabir grup, CHP Trabzon Örgütü’ne saldırıda bulundu.Trabzon’un en işlek caddelerinden biri olan Kahramanmaraş Caddesi’nde CHP’ye ait standın karşısına AKP yönetimi stant kurdu. CHP Trabzon Gençlik Kolları‘nın 19.00’da etkinlik yaptığı sırada bir grup AKP ve MHP üyeleri CHP standına doğru ilerleyerek provokasyonda bulundu. Bunun üzerine CHP’nin standında da sloganlar atıldı. CHP yetkilileri, servis arabalarıyla kalabalık bir kitlenin alana getirileceğini öğrendikten sonra alanda kargaşa çıkmaması için çalışmalarını bitirme kararı aldı.

BirGün‘den Onur Durmuş‘un aktardığına göre; alandan alkış yaparak ayrılmak isteyen CHP teşkilatının Maraş Caddesi’nde Zorlu Grand Otel’i önünde yaklaşık 200 kişilik bir grup önünü kesti. Grup, bozkurt ve rabia işaretleri yaparak ‘Kahrolsun PKK‘ sloganları attı. Standın bulunduğu alanda biriken grup ile önlerini kesen grup arasında kalan CHP Trabzon Teşkilatı, daha sonra alandan uzaklaştı.

Yaşanan saldırıya ilişkin konuşan CHP birinci sıra Trabzon Milletvekili Adayı Sibel Suiçmez, “Onlar bizi basmaya gelmişler. Bunu yapan Trabzon halkı değil. Kaybettiklerini anladılar ve eşkiyalık yapıyorlar” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.