Dünya

Ermenistan muhalefeti sokağa döküldü

0

Erivan’da biraraya gelen binlerce muhalif, Sarkisyan yönetimini protesto etti ve siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Ermenistan’ın başkenti Erivan, hükümet karşıtlarının gösterilerine sahne oldu.

Şehir meydanında toplanan muhalifler, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı demokrasi, insan hakları ve ifade özgütlüğünü katletmekle suçladı.

Kalabalık akşam saatlerinde ise kalabalık Özgürlük Meydanı’na yürüdü. Binlerce gösterici hükümete, 2008 yılında seçim sonuçlarını protesto ettikleri için tutuklanan 13 kişinin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Kalablığa seslenen muhalefet lideri Levon Ter-Petrosyan, uluslararsı toplumu Sarkisyan’ın anti-demokratik politikalarına göz yummakla eleştirdi.

Ter-Petrosyan şöyle konuştu:

“Ermenistan’da biz sadece hükümetin despotizmiyle değil; görevi insan haklarını korumak ve demokrasiyi çalışır hale getirmek olan uluslararası kurumların Ermenistan karşısındaki kayıtsızlığıyla da mücadele etmek durumundayız.”

2008 yılında Serj Sarkisyan’ın kazandığı seçimlere hile karıştırıldığını ileri süren grupla polis arasında çatışmalar yaşanmış, olaylar sonucunda ikisi polis 10 kişi hayatını kaybederken, 250 kişi de yaralanmıştı. Polis çok sayıda muhalifi gözaltına almıştı. (NTV)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.