KadınManşet

Erkekler Mart ayında 14 kadını öldürdü

0

2018’in Mart ayında erkek şiddetinin yöneldiği 83 kadının yüzde 7’sini trans kadınlar, yüzde 11’ini göçmen/mülteci kadınlar oluşturdu. En az 39 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı.

bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre, erkekler Mart’ta en az 14 kadın ve bir bebek öldürdü; sekiz kadına tecavüz etti; 10 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı; 15 kadına cinsel tacizde bulundu; 39 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu; 46 kadına şiddet uyguladı.

Bu cinayetlerin yanısıra, öldürülen bir kadının faili belirlenemedi. Dört kadının intihar ettiği öne sürüldü. İki kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

Üç erkek ise sistematik şiddet uyguladıkları kadınları öldürmekle tehdit etti. Bu üç erkekten biri daha önce karısını ağır yaralamış ve hakkında dava açılmıştı; biri hakkında ise 15 yıl hapis cezası olmasına rağmen tutuklanmamıştı, tehditlerine rağmen yine tutuklanmadı.

Mart’ta erkek şiddetinin yöneldiği 83 kadının yüzde 7’sini trans kadınlar, yüzde 11’ini göçmen/mülteci kadınlar oluşturdu.

Erkekler 2018’in ilk iki ayında en az 52 kadın ve beş çocuk öldürdü; 22 kadına tecavüz etti; 45 kadını taciz etti; 166 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı; 87 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu; 113 kadını yaraladı.

 

(Bianet)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.