ManşetKadın

Bir yılda 277 kadın öldürüldü

0
Fotoğraf: Fatoş Sarıkaya / csgorselarsiv.org

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nde geçen bir yılda gerçekleştirilen kadın cinayetlerini duyurdu. Platform tarafından yapılan açıklamada 8 Mart 2021 ile 8 Mart 2022 tarihleri arasında 277 kadın öldürüldü. 247 kadının ise ölümü şüpheli olarak kayıtlara geçti.

Türkiye‘de yüzlerce kadın cinayeti şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçiyor. Neredeyse her gün çıkan kadınların intihar ederek öldüğü yönündeki iddialar da şüpheli kadın cinayetlerinin boyutunu gözler önüne seriyor. Kadın Meclisleri ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu gibi kadın mücadelesi içerisindeki gruplar söz konusu cinayetlere ilişkin verileri paylaşıyorlar.

Verilere göre Ocak 2022’den bugüne 54 kadın öldürüldü. 57 ölüm şüpheli olarak kayıtlara geçti. Platform tarafından Şubat’ta paylaşılan rapora göre; bu ayda 23 kadın öldürülürken 21 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. 2021’de 280 kadın cinayeti işlenirken 217 kadının ölümü şüpheli olarak kaydedildi.

kadincinayetleri.org, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde 25 Kasım 2021’e kadar gerçekleşen kadın cinayetlerinin on yılllık tablosunu ortaya koymuştu. Bu rapora göre ise söz konusu süreçte 2 bin 534 kadının öldürüldüğü gözler önüne serilmişti.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.