Kültür-SanatManşet

Erikler hazır mı? Documentarist 5 bugün başlıyor

0

İstanbullu belgeselseverlerin dört gözle beklediği 5. İstanbul Belgesel Günleri bugün başlıyor. DOCUMENTARIST kapsamında yaklaşık 90 film seyircilerle buluşacak. Bu yıl 1-6 Haziran tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin biletleri de Mybilet üzerinden satışa çıktı.

Documentarist Film günleri kapsamında Arap Dünyasından, Kapı Komşumuz: Yunanistan, Belleğin İzinde, Müzik Belgeselleri ve Türkiye Panoroma gibi bölümlerde seçkin belgeseller seyircilerle buluşacak. Festivalde bu yıl 25 tane de yerli film gösterilecek.

Festivalin bu seneki onur konuğu ise en önemli belgeselcilerden biri olarak gösterilen Heddy Honigman. Yönetmenin kapsamlı bir filmografisi seyircilerle buluşurken, ayrıca ‘sinema dersi’ de belgesel meraklılarını bekliyor. Bunun yanı sıra Hollandalı eğitmenlerle gerçekleştirilen Yaratıcı Belgesel Geliştirme Atölyesi başta olmak üzere, sinema dersi, panel, söyleşi, multimedia gösterisi gibi pek çok yan etkinlik ücretsiz olarak takip edilebilecek.

5. İstanbul Belgesel Günleri DOCUMENTARIST’in gösterim ve etkinlikleri, Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Aynalı Geçit Etkinlik Mekanı, SALT Beyoğlu, SALT Galata ve Romen Kültür Merkezi’nde gerçekleşleştirilecek. Film gösterim için biletler ise 5 Tl.

Festivalle ilgili daha detaylı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz:  documentarist.org

Vimeo sitesi üzerinden yayınlanan ve izleyiciyi patlamış mısır yerine erik yemeye davet eden esprili 5. Documentarist Belgesel Film Festivalinin tanıtım filmini buradan izleyebilirsiniz.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.