Hafta SonuHaftasonuManşet

Çocuklar iklim krizini Documentarist’te anlatacak

0

‘Bu, her şeyin ötesinde bir âcil durum ve herhangi bir âcil durum da değil. İnsanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük kriz. Bu, facebook’da ‘like’ edeceğiniz bir şey değil.’

İklim krizi ile ilgili 2018 Ağustos’tan itibaren yaptığı okul boykotuyla iklim eylemlerinin sembol ismi haline gelen İsveç’li Greta Thunberg, Viyana’da yapılan Avusturya Dünya Zirvesi’nde büyüklere böyle sesleniyordu. Greta’nın iklim krizine dikkat çekmek için yaptığı küresel eylem çağrısına, dünyanın dört bir tarafından ses veren çocuklar arasına Türkiye’den çocuklar da katıldı.

15 Mart 2019’da gerçekleşen İklim Adaleti İçin Uluslararası Grev’e katılan, o günden beri dönem dönem bir araya gelen eylemci çocuklar her platformda seslerini duyurmaya çalışıyor. 12. Documentarist kapsamında düzenlenen Açık Forum‘da kaygılarını, hedeflerini ve yöntemlerini anlatacak olan eylemciler, 20 Eylül 2019’da ikincisi yapılması planlanan uluslararası grev çağrısını da yineleyecek. “Durum Acil” diyen çocukların sesine kulak vermek için tüm “yetişkin” ve çocuklar foruma davetli.

Tarih: 16 Haziran Pazar 12:00
Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat

https://www.facebook.com/events/616624825523142/

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.