ManşetTürkiye

Ergenekon tahliyeleri çorap söküğü

0

Yapılan yasal değişiklik ile tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesini ön gören kanunun yürürlüğe girmesiyle başlayan tahliyeler devam ediyor.

Ergenekon davası hükümlüleri için tahliye kararları gelmeye başladı. Avukat Kemal Kerinçsiz, Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan, emekli albay Dursun Çiçek, özel harekatçı İbrahim Şahin, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Albay Levent Göktaş ve mafya lideri Sedat Peker ve son olarak Yalçın Küçük tahliye edildi.

Tahliyesine karar verilen Ergenekon davası hükümlülerinden avukat Kemal Kerinçsiz için yurtdışına çıkış yasağı konuldu. Ergenekon davasında Danıştay baskını tetikçisi olarak yargılanan ve hüküm giyen Alpaslan Aslan ve İnternet Andıcı davasından hükümlü emekli albay Dursun Çiçek için de tahliye kararı verildi. Ancak Dursun Çiçek, Balyoz davasından da hükümlü olduğu için tahliye kararına rağmen salıverilmeyecek.

23603305

Özkan: şeytanla yatağa girdiler çarpılarak çıktılar

Tuncay Özkan, cezaevi önünde yaptığı açıklamada: “Öç alma duygusu içinde değiliz. Biz bugün kindar ve zulümle dolu bir döneminm sonlandırılması için buradayız. Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. Bu çetenin içinde bulunduğu tablo nettir.Bugün dahi çıkışımızı engellemek için bizi yargılayanların sergiledikleri tablo nettir. Şeytanla yatağa girdiler çarpılarak çıktılar.Biz mutlu Türkiye’ye yürüyeceğiz. Kimse engelleyemez” dedi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi, emekli orgeneral Tuncer Kılınç, Mehmet Eröz, Serdar Öztürk ve Aykut Metin Şükre’nin tahliye taleplerini yarın görüşecek

KCK’dan yargılanan 92 kişi tahliye bekliyor

Öte yandan Diyarbakır’da avukatlar KCK davasında tutuklu yargılanan 92 kişi hakkında tahliye başvurusunda bulundu.

Yapılan yasal değişiklik ile tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesini ön gören kanunun yürürlüğe girmesi ile KCK soruşturmaları kapsamında ilk olarak 15 Kasım 2008’de tutuklanan kapatılan DTP’nin Parti Meclisi üyesi Serdar Ziriğ önceki gün tahliye edildi. Bugün de halen tutuklu bulunan 92 sanık için avukatları tahliye talebinde bulundu.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.