ManşetTarım-GıdaTürkiye

Erdoğan’ın kooperatif açıklamasına CHP’den tepki: Vatandaşı kandırmayın

0

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifleri marketinde “Fiyatlar gayet uygun” söylemine tepki gösterdi.

Gökçel, yaptıkları incelemede Kooperatif marketin diğer market ve bakkallara göre yüzde 30 daha pahalı olduğunu kaydeden Gökçel, “Hem kuruma 58 milyon lira zarar ettirdiniz hem de vatandaşa pahalı ürün satıyorsunuz” dedi.

Erdoğan: Keseye uygun

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarım Kredi Kooperatifi’nin İstanbul’daki marketinden alışveriş yapmış, alışverişin ardından fiyatları uygun bularak, “Tarım Kredi Kooperatifleri’mizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer” açıklaması yapmıştı.

Daha sonrasında Erdoğan’ın temel gıda ürünlerinin dahi yer almadığı alışverişinin 1000 TL tuttuğu ortaya çıkmıştı.

‘Vatandaşa pahalı ürün satılıyor’

Gökçel yaptığı açıklamada “Mersin’de yaptığımız araştırmalarda yerel marketlerde, zincir marketlerde ve mahalle bakkallarında yaptığımız incelemelerde Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin yüzde 30’a varan fiyat farkıyla vatandaşa daha pahalı ürün sattığını tespit ettik” dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Marketi’nin piyasada en pahalı market olduğunu vurgulayan Gökçel, marketin 2020 yılında nasıl 58 milyon lira zarar ettiğinin aydınlatılması gerektiğini vurguladı.

Gökçel, “ Vatandaşı kandırmaya çalışmayın. Tarım Kredi Kooperatifleri marketine 2020 yılında 58 milyon lira zarar ettirdiniz. Pahalı fiyata temel gıda maddesi satan Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri nasıl oluyor da 2020 yılında 58 milyon lira zarar ediyor. Bunu birinin bize açıklaması lazım” ifadelerini kullandı.

58 milyon zarar

Erdoğan’ın fiyatlarını uygun bulduğu Tarım Kredi Kooperatifi’nin marketlerinin şirket ismi Tarım Kredi Birlik Tarım Ürünleri.

Şirketin bilançolarına göre 2019 yılında zararı 46 milyon 5 bin 231 liraydı. Bu zarar bir yılda 12 milyon 248 bin 330 lira artarak, 2020 yılında 58 milyon 253 bin 561 liraya çıktı.

Yönetim Kurulu Başkanı beş ayrı yerde

Yönetim Kurulu Başkanı Davut Arpa, eski AKP milletvekili olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın eski danışmanı. Beş ayrı yerde görev yapan Arpa’nın özgeçmişi şöyle:

AKP Bilecik eski Gençlik Kolları Başkanı Davut Arpa, 2012-2017 yılları arasında TBMM’de 24, 25 ve 26. dönemlerde milletvekili danışmanı olarak görev yaptı. 2017 yılında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nde Genel Müdür Danışmanlığı görevini yürüttü.

Arpa, bu kurumda 2018 yılında İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevine getirildi. 2018-2020 yılları arasında İnsan Kaynakları Daire Başkanı olarak görev yapan Arpa, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu’nun 23.02.2021 tarihli kararı ile Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Arpa;  Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı, Tarım Kredi Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (TAREKSAV) Yönetim Kurulu Üyesi, Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Kredi Birlik Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.