ManşetTürkiye

Erdoğan’dan Mübarek’e koltuk tavsiyeleri

0

Tunus ve Mısır’daki protestoları yakından izleyen ve Arap halklarının yakından takip ettiği El Cezire televizyonu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün TBMM AKP grubunda yaptığı konuşmayı canlı olarak yayınladı.

Erdoğan’ın Mısır’daki gelişmeleri de değerlendirdiği ve Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e reform çağrısında bulunduğu konuşma, başından itibaren Arapça simültane çeviri ile ekrana taşıdı.

Meclis’teki grup toplantısında partililere seslenen Erdoğan, sana bazı tavsiyelerim var diyerek ’Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e seslendi. İşte Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

‘Bizler insanız, bizler faniyiz, kalıcı değiliz. Her birimiz öleceğiz ve geride bıraktıklarımızdan dolayı sorgulanacağız. Hepimizin gideceği yer 2 metrekare çukurdur. Gelip geçiciyiz. Baki olan gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Saygıyla anılmak rahmetle yad edilmektir.

Bizler halk için varız. Halkımız için görev yapıyoruz. Onun için yarın öldüğümüzde hoca gelip şunu söylemeyecek: ‘Cumhurbaşkanı, Devlet Başkanı niyetine’ demeyecek; ‘Er kişi niyetine diyecek, hatun kişi niyetine’ diyecek.

Seninle birlikte gelen sadece kefen olacak. O halde o kefenin değerini bilelim. Halkın ve vicdanın sesini dinle. Halkın haykırışına ve insani taleplerine kulak ver. Değişim arzusunu karşıla. İstismarcılara, kirli odaklara, karanlık odaklara fırsat vermeden önce siz adım adın. Halkı tatmin edece adımlar atın. Özgürlükler artık göz ardı edilemez. Aylarca süren seçim olmaz. Biz 24 saate bitiriyoruz.

Bu olayların acılara sebep olamadan bitmesini temenni ediyoruz. Mısır tarih ve kültür zenginlikleriyle dolu bir ülke. Mısırlı kardeşlerim silahtan uzak kalmalı ve tarihe ve kültüre de sahip çıkmalı. Sadece özgürlüklere sahip çıkacak hareketlerde bulunun. Özgürlük bir bağış değil haktır. Mısır’da bir tek canın yitip gitmesi bizim Türkler olarak canımızdan can gitmesidir. Mısır’ın her kesimi tatmin edecek bir değişimi omuzlaması en büyük arzumuzdur. (Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.