EkolojiKanal İstanbulManşet

Erdoğan’dan Kanal İstanbul açıklaması: Fiilen uygulanma aşamasına gelindi

0

Hayata geçmesi durumunda, bilim insanları tarafından İstanbul için felaket olacağı söylenen ve uzun süredir tartışma konusu olan Kanal İstanbul ile ilgili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘dan yeni bir açıklama geldi.

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası‘nda konuşan Cumhurbaşkanı, Kanal İstanbul ile ilgili fiilen uygulanma aşamasına gelindiğini duyurdu.

‘Enine-boyuna konuşuldu ve tartışıldı’

Erdoğan konuşmasında, “Deniz taşımacılığındaki en büyük projemiz Kanal İstanbul’dur. İstanbul Boğazı’nın artan yük trafiğini taşıyamaz hale gelmesi bizi alternatif arayışına yönlendirdi. Kanal İstanbul enine-boyuna konuşulmuş, tartışılmış ve fiilen uygulanma aşamasına gelmiştir” ifadelerini de kullandı.

Erdoğan, Sazlıdere Köprüsü‘nün temelinin atılmasının projenin ilk somut adımı olduğunu söyledi ve “Proje kapsamındaki diğer işleri de plan dahilinde hayata geçireceğiz. Kanalın kazısına da plana göre başlayacağız” ifadelerini de ekledi.

‘Dünya köklü bir değişimin eşiğinde’

Konuşmasında salgın ve iklim krizi konularına da değinen Cumhurbaşkanı, bu gibi krizlerin kendi gerçekliklerini yarattıklarını ifade etti:

Özellikle salgın ve iklim değişikliği gibi son dönemde ağır sancılarıyla daha sık yüzleşmeye başladığımız küresel kriziler kendi gerçeklerini dayatmaktadır. Bu durum diğer alanlarla birlikte ulaştırma ve haberleştirme sektörlerinde de ciddi değişimlere, yeri yönelimlere sebep olmaktadır. Yaşadığımız sürecin tarihi arka planı da bize aynı gerçeği işaret ediyor.

Dünyanın yeni ve gerçekten köklü bir değişimin eşiğinde olduğunu görüyoruz. Şayet bu süreci ülkeler ve toplumlar olarak doğru okur, üzerimize düşen sorumlulukları adil bir şekilde yerine getirirsek insanlığın ortak geleceği adına hayırlı bir iş yapmış oluruz. Eğer bu ortak bilinci harekete geçiremezsek insanlığı sancılı ve ağır maliyetli bir kaos döneminin beklediği açıktır. Türkiye önümüzdeki yeni sürecin öncülüğünü yürütme sorumluluğuyla karşı karşıyadır.”

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.