ManşetTürkiye

Erdoğan’dan beklenen açıklama: İzleme heyetine olumsuz bakıyorum

0

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çözüm süreci kapsamında oluşturulacak İzleme Heyeterdoğan azalamaki’ne ilişkin olarak, “Ben bu olaya olumlu bakmıyorum” dedi. Erdoğan, iki gün önce (18 Mart 2015) İzleme Komitesi’nde 5-6 kişinin yer alacağını, bu isimlerden bazılarının belirlendiğini açıklayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın açıklamasına da göndermede bulunarak, “Ben gazetelerden okuyorum. Böyle bir şeyden doğrusu benim haberim yok. Şunu da çok net söylüyorum ben olumlu bakmıyorum” diye konuştu. “Bunlar doğru şeyler değil. Bu işler istihbarat teşkilatlarıyla yürür” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu işin yükümlüsü hükümet ise başladığı şekilde devam ettirmelidir. Bunlar benim samimi düşüncelerimdir” diye konuştu. Erdoğan, “Yeni bir roman mı yazdırılacak. Bunları da samimi bulmuyorum.”

İzleme Heyeti’nde yer alacak isimler

Aktör Kadir İnanır, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve Denizbank Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi Deniz Ülke Arıboğan, gazeteci yazar Avni Özgürel, İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Türkdoğan, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren, Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan  çözüm süreci kapsamında oluşturulacak İzleme Heyeti’nde yer alan isimler arasında olduğu öne sürülmüştü.

İzleme Heyeti’nde yer alacak isimlerden 6 asil ve 3 yedek üyenin belli olduğu iddiası hükümet ve HDP kanadı tarafından doğrulanmadı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Biz açıklama yapmadan hiçbir şeye itibar etmeyin” derken, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de “İzleme Heyeti henüz kurulmuş değil, kesinleşmiş isimler de yok” diye konuştu.

 

(t24.com.tr)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.