ManşetTürkiye

Erdoğan yüzde 52,5 oy ile yeniden Cumhurbaşkanı

0

Pazar günü gerçekleşen 13’üncü cumhurbaşkanı ve 27’nci dönem milletvekilleri seçimlerinde Anadolu Ajansı’na göre sandıkların yüzde 99’undan fazlası açıldı. Seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 52,5’ini alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Erdoğan bu sonuçla Türkiye’nin bu seçimlerle geçtiği ‘cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin’ ilk lideri oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın rakibi olan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oyların yüzde 30,6’sını aldı.

Cezaevinde bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş yüzde 8,3, Meral Akşener yüzde 7,3, Temel Karamollağlu yüzde 0,8 ve Doğu Perinçek yüzde 0,2 oranında oy aldı.

AKP ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı ise milletvekili seçimlerinde oyların yüzde 53,6’sını alarak parlamentoda çoğunluğu kazandı. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nden oluşan Millet İttifakı ise oyların yüzde 34’ünü aldı.

HDP (Halkların Demokratik Partisi) ise yüzde 10 barajını aştı, yüzde 11,6 oy oranıyla parlamentoya 67 milletvekili soktu.

Katılım oranı milletvekilliği seçimlerinde yüzde 86,6 cumhurbaşkanlığında yüzde 88,1 olarak kaydedildi.

 

(BBC Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.