TürkiyeManşet

Erdoğan başkanlığındaki AKP MYK’den Berat Albayrak açıklaması yok

0
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu‘ndan (MYK) sonra açıklama yapan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı, aynı zamanda Erdoğan’ın damadı olan Berat Albayrak‘ın istifasından söz etmedi. MYK gündemine ilişkin olarak yapılan açıklamaya giremeyen Albayrak’ın istifası, gazetecilerin sorusu üzerine Ömer Çelik tarafından yalanlanmadı.

Konuyla ilgili yöneltilen soruyu, önce “MYK gündemini sizinle paylaştım” diye yanıtlayan Çelik daha sonra şunları söyledi:  “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Sayın Cumhurbaşkanı’nın takdirindedir, uygun gördüğü takdirde görüşünü kamuoyuyla paylaşacaktır. Bu MYK’nın konusu olan bir konu değil. Kabineyle ilgili bir konu.” 

‘Devlet çarkı işliyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun “Bu bir devlet krizidir” sözlerine de yanıt veren Çelik, ekonomi yönetiminde dolaşan kulis iddialarına rağmen “Devletimizin herhangi bir çarkınının işlemediği durum yok. Ortada bir tıkanma, aksama söz konusu değildir” dedi.

Albayrak, pazar günü akşam saatlerinde “At izi it izine karıştı… Allah sonumuzu hayretsin” diyerek instagram hesabından bakanlıktan ve siyasetten ayrıldığını bildirmiş; ardından twitter hesabını kapatmıştı. İstifanın ardından sessizliğe bürünen AKP yönetiminden hala bir yorum yok. Bakan Albayrak’ın yerine bir atama da yapılmadı.

Çelik’in açıklamalarından diğer satır başları şöyle:

İzmir Depremi: Türkiye de bu büyük acının yaralarını sarmaya devam ediyor. Yıkılacak evler var, bunlarla ilgili de 13 bin lira ev sahiplerine, kiracı durumda olanlara 5 bin lira yardım yapılması şeklinde ilk müdahaleler bu şekilde gerçekleştirilmiş oldu. Allah İzmirimizi, tüm memleketimizi korusun.

Azerbaycan-Ermenistan savaşı:  Bu hafta içerisinde en büyük sevincimiz Şuşa‘nın işgalden kurtarılmasıdır. Şimdiye kadar dört kent merkezi, üç kasaba işgalden kurtarılmıştır. Bu bölgeler Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan bunları hukuka aykırı biçimde işgal etmişti. Şuşa’nın kurtarılması demek, bundan sonra Karabağ’daki bütün Azeri topraklarının kurtarılmasının yakın olduğu anlamına geliyor. 

“Azerbaycan’a karşı, Türkiye’ye karşı yaptırım oluşturmak için özel bir gayret içerisinde olunduğunu görüyoruz. Bu konuda sesi çok çıkan ülkelerin başında Fransa geliyor. Fransa’daki kendini yönetememe problemini kapatmak için İslam düşmanlığı, Türkiye karşıtlığı gibi bir tavırın içerisine giriliyor. Fransız devletinin pek çok hukuk alanındaki kazanımının Macron yönetimi tarafından berhava edildiğini görüyoruz… Tuttular Bozkurtlar altında bir yapılanmayı yasaklayacağız dediler. Öyle bir yapılanma yok. Oradaki barışçıl gösteri yapan vatandaşlarımız böyle bir muameleyle karşı karşıyayken, PKK’lılar ve FETÖ mensupları rahat rahat gezebiliyorlar.

‘ABD seçimleri için resmi sonuçları bekliyoruz’

İsrail: Netanyahu yönetimi yeni işgallere imza atıyor. Ürdün vadisinde konutları yıkıyor. Dünyanın bir kere daha bu barbarlığa karşı güçlü bir şekilde ses vermesini bekliyoruz. Bu yaklaşımı şiddetli şekilde kınıyoruz.

10 Kasım: Yarın 10 Kasım, ilk Cumhurbaşkanımız, Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 82. yıldönümü. Bir kez daha Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle yad ediyoruz.

Joe Biden’ın ABD Başkanı seçilmesi: Biz seçim sonuçlarının resmen belli olmasını bekliyoruz. Önemli olan Amerikan halkının ve demokrasisinin verdiği karardır. Adayların ikisini de yakından tanıyor Türkiye. Gayri resmi olarak kazandığı ilan dilen Biden’la da Obama döneminde yakın çalışma imkanı vardır. Türkiye’nin kim kazanırsa kazansın hazırlığı vardır… Seçim sonuçlarının sisteme yansıması konusunda daha çok kafa yormak gerekiyor. Türkiye, gayri resmi sonuçlardan sonra resmi sonuç açıklanınca kazananı tebrik edecektir. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.