YerelManşet

Erdoğan yeni Ayder’i anlattı: Konutları, otoparkları, restoranlarıyla çekim alanı olacak

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Rize‘nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası’na gitti ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Ayder Yenileme ve Koruma Projesi kapsamındaki çalışmaları inceledi.

‘Turistler için çekim alanı olacak’

Ayder Yaylası’nda yapılan çalışmalara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, havalimanının bitişi ile Ayder’e yurtiçi ve yurt dışı ziyaretlerin sayısını artacağını ifade etti:

Hedefimiz inşallah 2022’nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak. Bu yeni Ayder, altyapısıyla, konutlarıyla, otoparklarıyla, restoranlarıyla her şeyiyle bizim için özellikle turizmde çok ciddi bir çekim alanı olacak.

(…) Bu arada kayak turizmine yönelik çalışma da ilgili bakan arkadaşlarımızca daha önce yapılmıştı. Onun üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Bütün bunlarla beraber bir kollektif anlayışı takip edeceğiz.

2022 sonunda bölgeye yapılacak tüm konut ve otoparkların biteceğini söyleyen Erdoğan, havalimanıyla birlikte bölgenin yerli ve yabancı turistler için “çekim alanı” olacağını belirtti.

Kaçak yapılar yıkılacak

Erdoğan, bölgede yapılan çalışmalarla ilgili bir soruya karşılık kaçak yapıların yıkılacağını söyledi:

Kimse kusura bakmasın. Bunların yıkımı muhakkak olacak. Yıkımla beraber kimseyi mağdur etmeden buralardaki hak sahiplerine bu inşaatların yapımıyla birlikte konutsa konut, mağaza ise mağaza, bunun dışında otel vesaire neyse bunların haklarını da teslim etmekte hiçbir zaman tereddüdümüz olmayacak.

Erdoğan geçen yıl da kaçak şekide kurulan salıncakların kaldırılması talimatı vermiş, salıncakların 12’si sahiplerince, 13’ü ise yıkım ekibi tarafından jandarma kontrolünde sökülmüştü.

Ayder Yaylası, geçen yıl Erdoğan’ın “Kirlettik, rezil ettik” açıklamasıyla birlikte kentsel dönüşüm kapsamına alınmış, geçen haziranda bölgeye giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yayla’ya 1700 araçlık otopark, bir apart ve 55 apart inşa edileceğini duyurmuştu. 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.