EkolojiManşet

Akbelen Ormanı’nı katleden Limak, Bodrum’da sit alanına otel yapacak

0

Muğla Milas‘taki Akbelen Ormanı’nı termik santrale kömür sağlamak için katleden Limak Holding, Bodrum’da doğal sit alanına otel inşa etmek için için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu.

Bakanlık, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin, Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu mevkiinde inşa etmek istediği otel ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlattığını duyurdu.

Proje tanıtım dosyasına göre şirket, 36 bin metrekarelik alana 214 odalık bir otelin yanı sıra havuzlar, restoranlar, barlar, fitness, sauna ve spa alanları ile depo ve idari ofisler yapmayı planlıyor. 428 kişi kapasiteli otel için şirket 354 milyon 244 bin 77 TL bütçe ayırmış.

Orman ve doğal sit alanında

Aydın Muğla Denizli Planlama Bölgesi 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planına göre orman alanında kalan proje sahası aynı zamanda Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ile Doğal sit gösteriminde yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyi kazanan şirket, 28 Nisan’da alan için 49 yıllık tahsis hakkı kazanmış.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.