DoğaManşet

Ayder’de otopark inşaatı başladı

0

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası’nda otopark ve altyapı çalışmaları başladı. Yayla, çalışmalar yüzünden belirli sürelerle araçların giriş çıkışına kapatıldı.

Yaylaya 1700 araçlık bir otopark ve otel inşa edilecek.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, yazılı açıklamasında, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında otoparkın dışında altyapı, kanalizasyon ve su hattı yenileme çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

Açıklamada, Ayder şehir içi geçiş yolu altyapı çalışmalarının sağlıklı ve hızlı bitirilebilmesi için il trafik komisyonu kararıyla 1 Temmuz’a kadar her gün 8:00-12:00 ila 13:30-17:00 saatleri arasında yolun araç trafiğine kapatıldığı kaydedildi.

Çevre Bakanı: Daha yeşil olacak

Cumartesi günü (13 Haziran) Ayder Yaylası’na giderek burada bir basın açıklaması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum aşırı yapılaşmadan mustarip yaylada hayata geçirilecek ‘Yenileme ve Koruma Projesi’ adı verilen projeyle ilgili şunları söylemişti: “Vatandaşımızın kullanacağı bir otelimizi açacağız. 1700 araçlık bir kapalı otopark inşa edeceğiz.”

Proje hakkında gazetecilere açıklama yapan Bakan Kurum, Ayder’de hayata geçirilen yaklaşık 50 milyon liralık projenin ilk etabının haziran ayı sonunda tamamlanacağını söyledi. Kurum, yeraltı otoparkın yapımının devam ettiğini ve eski termal otelin yeniden yapılıp, etrafına ise 55 yeni apart ve seyir terasının inşa edileceğini kaydetti. 

Proje bittikten sonra Ayder’in daha yeşil olacağını aktaran Kurum, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Vatandaşımızın kullanacağı bir otelimizi açacağız. 1700 araçlık bir kapalı otopark inşa edeceğiz, tamamen yerin altında. Ziyaretçilerimiz araçlarını oraya bırakacaklar ve ring seferler ile işletmelerden faydalanabilecekler.

Çamlıhemşin’in dönüşümü kapsamında, Ayder’in dönüşümü kapsamında 55 apart ünite inşasını rezerv alanımızda gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızla, kaçak noktasında buradaki yapılaşmaların vatandaşlarımızla görüşerek gönüllü bir dönüşüm projesi başlatacağız. Tüm bu projeler bittiğinde Ayder çok daha yeşil, yaşanabilir bir yayla olacaktır.”

Rize’nin ünlü yaylası geçen sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kirlettik, rezil ettik” çıkışıyla gündeme gelmiş; ardından kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştı. 

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.