EmekManşetTürkiye

Erdoğan açıkladı: Emeklilerin bayram ikramiyesine 100 lira zam yapılacak

0

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz bayramda 1000 lira olan emeklilerin bayram ikramiyesinin beklentilerin aksine yalnızca 1100 lira olacağını açıkladı.

AKP’nin MKYK toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan bir gazetecinin kendisine yönelttiği “Emeklilere bayram ikramiyesinin bin 500 lira gibi bir rakam konuşuluyor” soruya şu cevabı verdi:

Öyle bir şey yok. Ben ne dedim? Bin + enflasyon. Büyük ihtimalle enflasyon 85 gibi oluyor, bunu inşallah 100’e tamamlayacak, inşallah bin 100 olarak yapacağız. Bunu da Meclis’e değil, bir kararname ile göndereceğiz. Vakit kaybetmeden süratle bayrama yetiştireceğiz.”

DİSK-AR: 1800 TL olmalı

Birgün’ün haberine göre DİSK Araştırma Merkezi‘nin (DİSK-AR) rapor, emekli bayram ikramiyelerinin asgari ücrete göre 763 TL, gıda enflasyonuna göre 677 TL ve ortalama enflasyona göre 556 TL eridiğini ortaya koymuştu.

DİSK-AR’ın “Emeklilerin bayram ikramiyesi nasıl eridi?” başlıklı raporunda, emekli bayram ikramiyelerinin asgari ücret artışına paralel artması gerektiği belirtilmişti. Açıklamada, emekli bayram ikramiyesinin asgari ücrete paralel artsaydı 1763 TL olması gerektiği ifade edilmişti. Açıklamada ayrıca, asgari ücrete paralel bir bayram ikramiyesi artışı için her bir bayram ikramiyesinin en az 1800 TL olması gerektiği belirtilmişti.

CHP tarafından emeklilere yapılan bayram ödemesi tutarının 1000 liradan, 1.500 liraya çıkarılması ve bayram ikramiyesi miktarının her yıl gerçekleşen enflasyon oranında artırılması için verilen önerge AKP ve MHP oyları ile reddedilmişti.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.