TürkiyeManşet

Erdoğan: Abu Dabi Büyükelçisi’ni çekebiliriz

0

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’nin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek için yapacağı anlaşma hakkında değerlendirmede bulundu.

Erdoğan, “Dışişleri Bakanıma talimatı verdik. Abu Dabi yönetimiyle diplomatik ilişkileri askıya almak ve büyükelçiyi geri çekmek gibi bir adım atılabilir. Çünkü biz Filistin halkının yanındayız. Filistin’i yedirmedik yedirmeyeceğiz” dedi.

Neler yaşandı?

ABD Başkanı Donald Trump İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında İbrahim Anlaşması isminde ‘tamamen normalleşme’ anlaşması yapılacağını duyurmuştu. Anlaşmaya tepki gösteren Filistin ise Abu Dabi’deki büyükelçisini geri çekmişti.

İlerleyen günlerde Beyaz Saray’da düzenlenecek tören ile imzaların atılacağı anlaşma yatırım, turizm, kültür, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, sağlık, kültür ve çevre konularındaki ilişkilerin geliştirilmesini öngörüyor.

‘Doğu Akdeniz’de cevabı misliyle alacaklar’

Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde kıldığı Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan,  Doğu Akdeniz’de Yunanistan’a ait fırkateynin, Oruç Reis gemisine yönelik taciziyle ilgili de konuştu. Erdoğan şunları söyledi:

Sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıyı cevapsız bırakamayız. Nitekim dün böyle bir durum söz konusu oldu. Kemal Reis bunlara gereken cevabı verdi. Sonra da onlar kendi limanlarına çektiler. Eğer bu devam edecek olursa bunun cevabını misliyle alacaklardır. Bunları karşılıksız bırakmamız mümkün değil.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.