Erdoğan: Abu Dabi Büyükelçisi’ni çekebiliriz

Birleşik Arap Emirlikleri’nin İsrail ile yapacağı normalleşme anlaşmasına tepki gösteren Erdoğan 'Dışişleri Bakanıma talimatı verdik. Abu Dabi yönetimiyle diplomatik ilişkileri askıya almak ve büyükelçiyi geri çekmek gibi bir adım atılabilir' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’nin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek için yapacağı anlaşma hakkında değerlendirmede bulundu.

Erdoğan, “Dışişleri Bakanıma talimatı verdik. Abu Dabi yönetimiyle diplomatik ilişkileri askıya almak ve büyükelçiyi geri çekmek gibi bir adım atılabilir. Çünkü biz Filistin halkının yanındayız. Filistin’i yedirmedik yedirmeyeceğiz” dedi.

Neler yaşandı?

ABD Başkanı Donald Trump İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında İbrahim Anlaşması isminde ‘tamamen normalleşme’ anlaşması yapılacağını duyurmuştu. Anlaşmaya tepki gösteren Filistin ise Abu Dabi’deki büyükelçisini geri çekmişti.

İlerleyen günlerde Beyaz Saray’da düzenlenecek tören ile imzaların atılacağı anlaşma yatırım, turizm, kültür, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, sağlık, kültür ve çevre konularındaki ilişkilerin geliştirilmesini öngörüyor.

‘Doğu Akdeniz’de cevabı misliyle alacaklar’

Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde kıldığı Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan,  Doğu Akdeniz’de Yunanistan’a ait fırkateynin, Oruç Reis gemisine yönelik taciziyle ilgili de konuştu. Erdoğan şunları söyledi:

Sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıyı cevapsız bırakamayız. Nitekim dün böyle bir durum söz konusu oldu. Kemal Reis bunlara gereken cevabı verdi. Sonra da onlar kendi limanlarına çektiler. Eğer bu devam edecek olursa bunun cevabını misliyle alacaklardır. Bunları karşılıksız bırakmamız mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR