Ekonomi

‘Erdemir’den 1500 işçi atılacak’ iddiası

0

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı CHP’li Halil Posbıyık, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları‘ndan (Erdemir) 1500 işçinin atılacağını ileri sürdü.

Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar’dan bu konuda açıklama yapmasını isteyen Başkan Posbıyık, “Fatih Tar, ’1500 kişiyi kesinlikle atmayacağız’ desin, ayağa kalkıp onu alkışlamazsam dünyanın en şerefsiz adamıyım” dedi. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan belediye meclis toplantısında konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir’de çalışan 1500 işçinin işten atılacağını ileri sürdü. Erdemir’den her gün işten atılan insanların işten atılmaması için ve Ereğli ekonomisinin bozulmaması için gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Posbıyık, şöyle konuştu:

“Biz diyoruz ki; ’1500 kişi işten atılacak.’ Sözümüzün eriyiz. Açık ve net olarak beyan ediyoruz. Keyfimizden değil, elimizde belgeler var, atılacak. Fatih Tar, ’1500 kişiyi kesinlikle atmayacağız’ desin, eğer ayağa kalkıp onu alkışlamazsam, ’affedersiniz, yanlış bilgi aldım’ demezsem dünyanın en şerefsiz adamıyım. Açıkça söylüyorum. Sayın Fatih Tar bu demeci ver, alkışlayayım seni. Binlerce defa da özür dileyeyim senden. Tek beklediğim bu. Mahcup olmak, rezil olmak istiyorum.”

Başkan Posbıyık, Erdemir Genel Müdürü Oğuz Nuri Özgen’in, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ile birlikte Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar’ı kandırdığını iddia etti. Avukatlardan haber gönderilmemesini, Fatih Tar’ın kendisinin bu konuda açıklama yapmasını isteyen Başkan Posbıyık, şöyle devam etti:

“Senin ağzın yok mu, dilin yok mu? Sayın Fatih Tar; Böyle Ereğli halkı ile birliktelik kuramazsın. Ereğli halkını selamlayacaksın. Seni o genel müdürün kandırıyor. Onun bir tane kardeşi var, et ile tırnak gibi birbirlerinden ayrılmıyorlar. Onlar hep yalan konuştukları için yalan söylüyorlar, kandırıyorlar. Demir, Çelik’i de belaya sokuyorsun, hep sıkıntıya giriyor. Daha da büyük zararlara gireceksiniz. Akıllı ol gel Ereğli halkı ile dur. Senin altındaki genel müdürün ve o sendika başkanı mıdır nedir, onlar seni aldatıyor.”

Erdemir’in kılına zarar gelmesini istemediğini, ancak OYAK yönetiminin Ereğli halkını adam yerine koymadığını savunan Başkan Posbıyık, “Yasaları da adam yerine koymuyor. ’Ben yaparım, olur biter’ diyor. Bizi kapıdan içeriye sokmuyor. Sen kimsin? Sen yasalar karşısında küçük bir ticarethane ile aynı pozisyondasın. Sen genel müdürsen, sen küçük bir şirketin genel müdürü ile aynı pozisyondasın. Sen üretimi fazla yaparsın, fazla para kazanırsın ayrı bir konu. Ama yasalar karşısında aynı durumdasın” diye konuştu.

(Ajanslar)

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.