DoğaEkolojiManşet

En çok plastik kirliliğine neden olan marka Coca-Cola

0

Break Free From Plastic (Plastikten Çıkış)  küresel hareketi eylül ayı boyunca 72 binden fazla gönüllü ile dünya çapında sahilleri, su yollarını ve sokak kenarlarını gezerek plastik şişe, bardak, poşet toplama çalışması yaptı.

50 farklı tip plastik 

Çöp yığınları arasında yaklaşık 8 bin ayrı markaya ait 50 farklı tip plastik bulundu. Çalışma sonucunda, 37 ülkede sadece Coca-Cola‘ya ait 11 bin 732 parça plastik toplandı. Markayı, Nestle, PepsiCo, Mondelez ınternational, Orea, Ritz, Nabisco ve Nutter Butter markaları izledi.

Coca-Cola’nın en çok Afrika ve Avrupa kıtalarında plastik kirliliği yarattığı bunu Asya ve Güney Amerika‘nın izlediği saptandı.

‘Kirliliği azaltmak için çalışma yapıyoruz’

Marka açıklamalara yazılı bir yanıt verdi:  “Paketleme sistemimimizin okyanuslarda ya da doğada ait olmadığı herhangi bir yerde son bulması bizim için kabul edilemez. Plastik kirliliğinin okyanuslara ulaşmaması ve varolan kirliliği temizlemek için çalışmalar yapıyoruz.”

Birleşmiş Milletler (BM) raporlarına göre, dünyada şu ana kadar okyanuslara atılan plastik atıkları en az 100 milyon ton. Her yıl ortalama 14 milyon ton yeni atık okyanuslara karışıyor.

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.