EmekManşet

Emniyet-Sen’de polis kalmadı

0

Türkiye’nin ilk polis sendikası Emniyet-Sen’in kurucularına ihraç kararı geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 7 kurucu hakkında Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü’nün iki maddesi uyarınca ihraç kararı verdi.

Radikal’in haberine göre, polisler dün itibariyle silahlarını teslim etti. 2012’de kurulmasının ardından bir ilk olarak dikkat çeken Türkiye’nin ilk polis sendikası Emniyet-Sen’in kurucuları meslekten atıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tebliğ edilen yazılara göre 7 kurucuya Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü’nün 8. Maddesi’nin 32,35 ve 37. Fıkraları ile 10. Madde gerekçe gösterildi. Maddeler, emre itaatsizlik, sendikal faaliyetler ve mesleğin onuru zedelemek gibi “suç”ları içeriyor.

“BEKLENEN HUKUK KATLİAMI GERÇEKLEŞTİ”

Emniyet Sen kurucu başkanı ve yönetim kurulu üyesi İrfan Çelik; “Beklenen hukuk katliamı gerçekleşti” dedi.

Çelik, Radikal’e yaptığı açıklamada; “İfadelerimizi bile almaya gerek görmediler. 18 Nisan’da ifade hakkımızı bile kullandırtmadılar. Bize kısaca, ‘Pişmansanız konuşma hakkı tanıyacağız’ dendi. ‘Hakkınızı savunacaksanız dışarı çıkın’ dedi. Beni zaten daha önce ihraç etmişlerdi. Bir kez daha ihraç etmek için ifadeye çağırdılar. Bunu dile getirdiğimde iki başkomiser tarafından zorla dışarı çıkarıldım. Ayın 24’ünde de meslekten ihraç ettiler” dedi.

Pazartesi günü Emniyet-Sen olarak ihraç kararına karşı İdare Mahkemesi’ne başvuracaklarını da söyleyen Çelik, “Bu 250 bin kişinin davası. Vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

7 kişilik yönetim kurulundan üç kişiye kararın tebliğ edildiğini de ifade eden İrfan Çelik, “Anayasa ve bütün evrensel hukuk yok sayıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bile 9 tane genelge yayımladı. Sendikal faaliyetlere izin verilmesi konusunda. Bunları da yok saydılar” dedi.

KİMLER ATILDI?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ihraç ettiği memurlar şu isimlerden oluşuyor: Genel Başkan: Faruk Sezer, Yönetim Kurulu: İrfan Çelik, Metehan Aydın, Ömer Osman Ceyhan, Ahmet Akkın, Metin Karakuş

(Birgün)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.