LGBTİ+ManşetTürkiye

Emniyet istedi, kaymakam ‘genel ahlak’ı korudu: Queer Olympix’e yasak

0

Queer Olympix, ikinci gününde ‘genel ahlakın korunması ve kamu düzeni’ gerekçeleriyle engellendi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Queer Olympix ikinci gününde yasaklandı. Kadıköy Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün talebi üzerine Queer Olympix’in Kalamış’ta yapılacak bölümlerine izin vermedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün dilekçesinde “kamu düzeni, suç işlenmesini önlemek, genel sağlığın ve genel ahlakın korunması” ifadeleriyle etkinliğin yasaklamasını talep etti. Etkinliği düzenleyen Atletik Dildoa yasağa ilişkin şu açıklamayı yaptı: “24-25 Ağustos tarihlerinde Kalamış Parkı’nda gerçekleşmeyi planladığımız Queer Olympix etkinliğimizin ‘’…toplumsal duyarlılıklar nedeniyle oluşabilecek provokasyonlara karşı tedbir amaçlı; 2911 Sayılı yasanın 17. Maddesine istinaden ‘Kamu düzeni, suç işlenmesini önlemek, genel sağlığın ve genel ahlakın korunması’ gerekçesi ile’’ Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandığı bu sabah alana gittiğimizde tarafımıza bildirildi.”

Kaos GL’nin haberine göre, kaymakamlığın bu yasaklama kararını değerlendiren Avukat Hayriye Kara şunları söyledi: “Etkinliği düzenleyenler bu karardan bu sabah, TOMA eşliğinden gelen polisi tebligatı ile haberdar oluyor. Düzenleyenlerin bize ulaşması ile biz de haberdar olduk ve ortada çok ciddi hukuksuzluklar silsilesi var. Cumartesi ve Pazar günü yapılacak bir etkinliği Cumartesi sabahı apar topar yasaklamak, en doğal hak olan karara itiraz edebilme ve yürütmeyi durdurma kararı alabilme şansını ellerinden alıyor. Spor etkinliklerinin yapılacağı bir olimpiyatta bildirme zorunluluğu diye bir şeyden bahsedilemez. Bu etkinlikler, daha önceden belirlenen bir alanda yapılacak spor karşılaşmaları ve atölyeleridir. Düzenleyiciler LGBTİ+’lar olduğu, queer bir spor karşılaşması olduğu için sanki izin alınması gerekiyormuş gibi bir algı yaratılıyor. Oysa kanun gereği böyle bir zorunluluk yok.”

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.