KadınManşetTürkiye

TTB Kadın: Doktor Larin Kayataş görevine iade edilmeli

0

Türk Tabipler Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde bir yıldır görev yapan Doktor Larin Kayataş‘ın “hal ve hareketleri genel ahlaka uygun görülmediği” için görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada “Bir hekimin cinsel kimliği, cinsel yönelimi, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, genel ahlak kodları dayanak alınarak işten atılması kabul edilemez” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada Kayataş’ın derhal görevine iade edilmesi talep edildi.

Neler yaşandı?

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde bir yıldır acil serviste pratisyen hekim olarak görev yaptığını belirten Kayataş, bu süre zarfında hem hastane içi hem de hastane dışında sistematik baskıya ve mobinge maruz bırakıldığını açıkladı.

Hastaneye atandığının ertesi günü “hal ve hareketlerinin genel ahlaka uygun görmediği için” bir hastane görevlisinin hakkında CİMER’e şikayet dilekçesi yazdığını belirten Kayataş, ilk olarak İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından üç ay meslekten uzaklaştırıldığını söyledi.

Uzaklaştırma süresi bittikten sonra hastanede çalışmaya devam ettiğini belirten doktor, bu süreçte hala disiplin soruşturmasının devam ettiğini ve bir yılın sonunda da kendisine kınama cezası verildiğini açıkladı.  Dr. Kayataş, son olarak memuriyetten çıkarıldığını öğrendiğini anlattı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.