Ekvador yerlileri maden anlaşmalarını protesto etti

Latin Amerika ülkelerinden Ekvador’da yerli halkı hükümetin madencilik politikalarını protesto etti.

Solcu hükümütin Çinli şirketlerle Amazonların güneyinde ülkenin en büyük bakır madeni için anlaşmaya varması yerlileri kızdırdı.

Başkent Quito’da gösteri düzenleyen yerli halk, başta su kaynakları olmak üzere çevrenin tahrip olacağını öne sürüyor.

Rafael Correa hükümeti bu yıl içindeyse Kanadalı bir şirktle altın madenleri konusunda üç ayrı anlaşma imzalamaya hazırlanıyor.

Kendisine destek verenlere seslenen Correa, anlaşmaların çevreyi tahrip anlamanı gelmediğini söyledi: “Muhalifler, maden mi su mu? diye soruyor. İyi bir madencilik yada su birlikte mümkün olabilir. Hiç korkmanıza gerek yok, suyumuzu çalmalarına da izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin suyunu koruyacak olanlar yine bizleriz.”

Devlet Başkanı Correa’yı destekleyenler, hükümetin ülke ekonomisini güçlendirdiğini savunuyor.

Çinli şirketlerle 25 yıllığına yapılan anlaşma yaklaşık 2 milyon tonluk bakır rezervini işletmeye açıyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR