İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Ekşi Sözlük’e halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan re’sen soruşturma 

0

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekşi Sözlük isimli sosyal paylaşım sitesindeki “Halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor” başlıklı içerik hakkında “Suç işlemeye tahrik” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından re’sen soruşturma başlattı.

Ekşi Sözlük ise, soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada ilgili başlıkların kapatıldığını kaydetti.

‘Suç ve suç unsuru ifadeler bulunuyor’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Ekşi Sözlük isimli sosyal paylaşım sitesinde yer alan ‘Halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor’ başlıklı içerik hakkında, başlık ve başlık altında yer alan paylaşımlarda suç ve suç unsuru içeren ifadeler bulunduğu kanaatine varıldığı gerekçesiyle şüpheli şahıs/şahıslar hakkında re’sen soruşturma başlatılmıştır.”

‘Harita sözlük yazarları tarafından üretilmiş değil’

Sitede yer alan “Turkish State of Israel”, (İsrail’in Türk eyaleti) isimli bir başlık da bazı haber mecraları tarafından eleştirildi ve “Türkiye, İsrail’in eyaleti gibi gösterildiği” iddia edildi.

Bu konuyla ilgili de bir açıklama yapan Ekşi Sözlük, söz konusu paylaşımın reddit isimli internet sitesinde paylaşılmış bir haritanın sözlüğe taşınmasıyla açıldığı belirtildi:

“turkish state of israel” başlığı, reddit isimli internet sitesinde paylaşılmış bir haritanın sözlük’e taşınması ile açılmıştır, harita sözlük yazarları tarafından üretilmiş değildir. ilgili reddit sayfasına buradan üzerinden ulaşabilirsiniz.”

‘İlgili başlıklar kapatıldı’

Ekşi Sözlük, iddialarla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

dünden bu yana tarafımıza yönlendirilmiş iftira ve yalanlarla beslenen algı çalışması ve sosyal medya linci ile alakalı açıklama yapmak isteriz.

tüm sosyal mecralarda olduğu gibi sözlük’te de başlıklar ve içerikler denetimden geçmeksizin, kullanıcılar tarafından yazılmaktadır. şikayet üzerine hukuk ekibimizce inceleme yapılmaktadır. şikayetler ve oluşan hassasiyet üzerine ilgili başlıklar kapatılmıştır.”

You may also like

Comments

Comments are closed.