Ekoloji savunucuları Ordu’da betonlaşmayı artıracak imar değişikliğine itiraz etti

Ordu Çevre Derneği Altınordu ilçesinde bulunan Durugöl mevkinde yapılması istenen imar planına karşı çıkarak halkın bu alanın park ve rekreasyon alanı haline getirilmesi talebinin dikkate alınmasını talep etti.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), şehrin Altınordu ilçesindeki Durugöl Mahallesinde yapılması istenen imar değişikliğine betonlaşmayı artıracağı gerekçesiyle itiraz etti.

Yapılan açıklamaya göre ORÇEV Yönetim Kurulu, 23 Mayıs’ta Altınordu Belediye Başkanlığına bir itiraz dilekçesi vererek, halkın Durugöl alanının park ve rekreasyon alanı haline getirilmesi talebinin dikkate alınmasını talep etti.

ORÇEV, Durugöl mevkindeki gelişmeleri yakından takip ettiğini bildirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Burası için halkın yeşil alan olarak değerlendirilmesi talebi var. 110 bin imza toplanarak yetkililere teslim edildi. Altınordu ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclislerinde Altınordu ilçesini kapsayan imar değişikliği tartışmaları sürüyor. Yargı süreçleri oldu. İşin içinden çıkılmaz hal aldı. Halkla, kurumlarla, ilgili kuruluşlarla tartışmadan yapılan imar değişikliğinin çözüm üretmekten çok, sorun üretir olduğuna tanık olduk. Belediye yönetimleri bu tek taraflı karar verme alışkanlığını devam ettiriyor.”

‣ Ordu’da kıyı koruma yasasına aykırı duvar inşası: Şikayet var ama önlem alınmıyor

Durugöl imarı askıda

İtiraz dilekçesinde askıda bulunan imar plan tadilatında taşınmazın bir kısmının otel alanı olarak ayrıldığı ve taşınmazların iki farklı bölgesinde ise ticaret ve konut fonksiyonu ile tanımlandığına dikkat çekilerek bu tadilatın bölgeye oldukça yoğun bir nüfus getireceği uyarısı yapıldı.

Bölge altyapısında bu yoğunluğa göre sağlıklı bir iyileştirme planı yapılmadığı belirtilerek bu durumda şehircilik imar plan ilkelerine aykırılık oluşturduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Ayrıca bu bölgenin doğal tabiat parkı olarak kalması ve düzenlenmesi, imara açılmaması yolunda kamuoyunun ciddi karşı duruşu olduğu ve ötesinde bu karşı duruşu 110 bin ıslak imza kampanyası ile destekleyip ilgili kurumlara iletilmişliği de dikkate alınarak, imar plan tadilatına itiraz ediyoruz.

İtirazımızın Altınordu Belediyesi Meclisi tarafından park ve rekreasyon haline dönüştürülmesi için gereğinin yapılmasını istiyoruz. Bu konuda herkesi yaşanabilir bir şehir için itiraz hakkını kullanmaya çağırıyoruz.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Basın meslek örgütleri yeniden ısıtılan ‘etki ajanlığı’ düzenlemesine tepkili: Gazeteciliğe saldırı

'Etki ajanlığı' maddesinin tekrar gündeme getirilmesine tepki gösteren meslek örgütleri, iktidarın her türlü gazetecilik faaliyeti üzerinde baskı oluşturmak istediğine vurgu yaptı.

Açık Radyo’suz olmaz!

'Hüznün fiziği'nin diyalekti açısından bakarsak en derin hüzünler en coşkulu ve en mutlu adımları getirecektir. Tabii yaşama ve mücadeleye olan inancımızı yitirmemişsek...

[COP16] Bilim insanları: İnsanlık dünyanın doğal sınırlarını parçalamanın eşiğinde

Cop16 konferansı başlarken bilim insanları ve akademisyenlerden kritik uyarılar geliyor: Sadece temel türleri kaybetmedik, Dünya ile bağlantımızı da kaybettik. Acilen harekete geçilmeli.

Zonguldaklı gazeteciler bu kez kendi hakları için sokağa çıktı

Madenci Anıtı önünde oturma eylemi yapan Zonguldaklı gazeteciler, Anadolu basınının düşük ücretler, sansür, emek hırsızlığı gibi nedenlerle can çekiştiğini belirtti.

[İklim Masası] ‘Akıllı şehirler iklim değişikliğine çözüm olabilir mi?’

Günümüzün dinamiklerini koruyan teknolojik girişimler, iklim veya enerji sorunlarına yanıt vermediği gibi, seçilmişleri kurtaracak bir 'uzay gemisi' modeliyle ayrımcılığını da güçlendiriyor. 

EN ÇOK OKUNANLAR