Doğa MücadelesiKentManşet

Ekoloji savunucuları Ordu’da betonlaşmayı artıracak imar değişikliğine itiraz etti

0

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), şehrin Altınordu ilçesindeki Durugöl Mahallesinde yapılması istenen imar değişikliğine betonlaşmayı artıracağı gerekçesiyle itiraz etti.

Yapılan açıklamaya göre ORÇEV Yönetim Kurulu, 23 Mayıs’ta Altınordu Belediye Başkanlığına bir itiraz dilekçesi vererek, halkın Durugöl alanının park ve rekreasyon alanı haline getirilmesi talebinin dikkate alınmasını talep etti.

ORÇEV, Durugöl mevkindeki gelişmeleri yakından takip ettiğini bildirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Burası için halkın yeşil alan olarak değerlendirilmesi talebi var. 110 bin imza toplanarak yetkililere teslim edildi. Altınordu ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclislerinde Altınordu ilçesini kapsayan imar değişikliği tartışmaları sürüyor. Yargı süreçleri oldu. İşin içinden çıkılmaz hal aldı. Halkla, kurumlarla, ilgili kuruluşlarla tartışmadan yapılan imar değişikliğinin çözüm üretmekten çok, sorun üretir olduğuna tanık olduk. Belediye yönetimleri bu tek taraflı karar verme alışkanlığını devam ettiriyor.”

‣ Ordu’da kıyı koruma yasasına aykırı duvar inşası: Şikayet var ama önlem alınmıyor

Durugöl imarı askıda

İtiraz dilekçesinde askıda bulunan imar plan tadilatında taşınmazın bir kısmının otel alanı olarak ayrıldığı ve taşınmazların iki farklı bölgesinde ise ticaret ve konut fonksiyonu ile tanımlandığına dikkat çekilerek bu tadilatın bölgeye oldukça yoğun bir nüfus getireceği uyarısı yapıldı.

Bölge altyapısında bu yoğunluğa göre sağlıklı bir iyileştirme planı yapılmadığı belirtilerek bu durumda şehircilik imar plan ilkelerine aykırılık oluşturduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Ayrıca bu bölgenin doğal tabiat parkı olarak kalması ve düzenlenmesi, imara açılmaması yolunda kamuoyunun ciddi karşı duruşu olduğu ve ötesinde bu karşı duruşu 110 bin ıslak imza kampanyası ile destekleyip ilgili kurumlara iletilmişliği de dikkate alınarak, imar plan tadilatına itiraz ediyoruz.

İtirazımızın Altınordu Belediyesi Meclisi tarafından park ve rekreasyon haline dönüştürülmesi için gereğinin yapılmasını istiyoruz. Bu konuda herkesi yaşanabilir bir şehir için itiraz hakkını kullanmaya çağırıyoruz.

You may also like

Comments

Comments are closed.