Türkiye

Eğitim-Sen’de boykota farklı bakışlar

0
15929_16_49_41Eğitim Sen’li öğretmenler, laik eğitim talebiyle 9 Şubat haftasında düzenlenecek boykota sendikalarının da katılması için imza kampanyası başlattı. Bunun yanında Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, hazır olmadıklarını gerekçe göstererek boykotun gündemlerinde olmadığını söyledi.
İleri Haber’den Meryem Yıldırımın haberine göre;
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi öğretmenler, Alevi örgütlerinin 19. Milli Eğitim Şurası  sonrası eğitimdeki dinselleşmeye karşı aldığı ve Birleşik Haziran Hareketi’nin de desteklediği ‘laik ve bilimsel eğitim boykotuna’ katılmak için sendika genel merkezlerine çağrı yaptı.

“Eğitim Sen boykot kararını grevle desteklemelidir” başlığıyla change.org adlı sitede imza kampanyası başlatan eğitim emekçilerinin çağrısında şu ifadelere yer verildi: “8 Şubat tarihindeki mitingin ardından 9 Şubat haftasında bir uyarı boykotu gerçekleştirilecektir. Eğitim-Sen tüzüğünün 2. madde ”c” bendinde bulunan amaçlar doğrultusunda Eğitim-Sen’in, ”laik ve bilimsel eğitim” için yapılacak olan uyarı BOYKOTUNU 1 günlük iş bırakma kararı ile desteklenmesini talep ediyorum.”

EĞİTİM SEN BAŞKANI: BOYKOTA HAZIR DEĞİLİZ

İleri Haber’e konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Alevi örgütleriyle birlikte çağrıcısı oldukları ve 8 Şubat’ta düzenlenecek miting için çalışmaların sürdüğünü belirtirken boykot gündemlerinin olmadığını ifade etti. Eğitimdeki inanç istismarına karşı mücadelelerinin süreceklerini dile getiren Karaca, boykot için ciddi bir hazırlık gerektiğini fakat sendika olarak buna hazırlıklı olmadıklarını kaydetti.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.