ManşetTürkiye

Düzce’de deprem nedeniyle 46 kişi yaralandı: 96 artçı sarsıntı meydana geldi

0

Düzce‘nin Gölyaka ilçesinde bugün 04.08’de meydana gelen  5,9 büyüklüğündeki depremde yaralananların sayısı 46 oldu.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’ndan yapılan son açıklamaya göre (09:56) Düzce’de 37 kişi, İstanbul’da 1 kişi, Zonguldak’ta 6 kişi, Sakarya’da 1 kişi ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 46 yaralı olduğu bildirildi.

Yaralanmaların panik sonucu düşme ve atlamalardan kaynaklandığı belirtildi. Çevre illerde de şiddetli şekilde hissedilen depremin ardından kentteki hastanelere kaldırılan yaralıların tedavisi sürüyor.

Deprem nedeniyle Düzce, Sakarya ve Bolu’da eğitime bir gün ara verildi.

İlde kontrol amaçlı elektrik kesintileri yapılıyor.

Depremin ardından en büyüğü 4.3 olmak üzere toplam 96 artçı sarsıntının meydana geldiği belirten AFAD Bölgeye 10 mobil baz istasyonu sevk edildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sabah saatlerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Mümkün olduğunca az hasarlı, hasarlı veya orta hasarlı binalarda durmamak lazım“dedi.

Şu ana kadar bir ağır hasarlı bina ile ilgili ihbar veya bildirim gelmediğini vurgulayan Bakan Soylu, yaptıkları taramalarda da böyle bir sonuca şu anda ulaşmadıklarını bildirdi. Bakan Soylu, köylerdeki taramaların devam ettiğini ve doğal gaz ve elektrik kaçakları konusunda tedbirlerin alındığını söyledi.

Artçı sarsıntıların devam ettiği kentte bir iş yeri yıkıldı, bazı iş yerleri ile aralarında Düzce Adliyesi‘nin de olduğu 7-8 binada hasar meydana geldi. Sarsıntının şiddetiyle bazı evler ve marketlerdeki eşyalar hasar gördü.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Bölücek Mahallesi’nde iki katlı evde hasar meydana geldi. Hasar gören evde yaşayan 5 kişi jandarma konutuna alındı.

Ekiplerin tarama faaliyetleri sürerken, artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine girmekten korkan bazı vatandaşlar dışarıda beklemeye devam ediyor. Anıtpark ve Cedidiye meydanlarındaki vatandaşlar, ateş yakarak ısınmaya çalışıyor, Kızılay ve AFAD ekipleri battaniye dağıtıyor.

İstanbul, Ankara, Bolu, Eskişehir, ve pek çok çevre ilden de hissedilen deprem vatandaşlarda korku ve paniğe neden oldu. Farklı illerden sosyal medya kullanıcıları deprem sebebiyle yataktan fırladıklarını belirtti.

Prof. Naci Görür: Fayın Bolu kesimi henüz kırılmadığı için riskli bölge olarak düşünülmeli

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  depremle ilgili sosyal medya hesabından yaptıüğı açıklamada “Bu yörede enerjinin büyük ölçüde boşaldığını düşünüyorum” dedi:

“Sarıdere-Gölyaka/Düzce’de 6,0 deprem oldu. 1999 depremleri KAF’ın bu kesimini Bolu Tüneline kadar kırmıştı. Biz bu hattın Bolu kesiminin de kırılmasını beklediğimize dair bir tweet atmıştık. Bugünkü deprem muhtemelen Gölyaka-Sarıdere arasında kırılmamış KD-GB uzanımlı kısımda oldu.”

“Arkadaşlar, Düzce’de olan bugünkü deprem ile bu yörede enerjinin büyük ölçüde boşaldığını düşünüyorum.  Ancak Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında, KAF’a bağlanan hat henüz kırılmadığı için bu kesim riskli bölge olarak düşünülmelidir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.