DünyaHayvan HaklarıManşet

Dünyanın en yalnız balinası Kiska için imza kampanyası başlatıldı

0

Kanada‘daki tematik su parkı Marineland’de 44 yıllık yaşamının büyük çoğunluğunu “insanları eğlendirmek” için esaret altında geçiren ve intihar girişiminde bulunan balina Kiska için, uluslararası bir imza kampanyası başlatıldı.

Kiska’nın öncelikle daha uygun şartları olan bir balina barınağına yerleştirilmesi ve yavaş yavaş okyanuslara alıştırılması gerekiyor. Bu şekilde daha doğal ve sağlıklı bir yaşam sürmeye başlayabilir.

Kiska depresyondaydı

Kiska, İzlanda kıyılarında yakalandığından bu yana hayatının ilk birkaç yılı hariç hepsini esaret altında geçirdi. Orkalar son derece zeki ve sosyal hayvanlar olarak biliniyor.

Ancak buna rağmen Kiska, son kalan arkadaşının başka bir tesise taşındığı 2011 yılından itibaren tamamen izole bir hayat yaşadı. Kiska “dünyanın en yalnız balinası” olarak biliniyordu.

Marineland’de doğurduğu beş yavrusunun hepsi genç yaşta ölen Kiska’nın parktaki yaşam koşulları uzun yıllardır sorgulanıyordu. Hayvanın zihinsel ve fiziksel durumunun gözle görülür şekilde bozulmaya devam ettiği söyleniyor.

Tematik parkta daha önceden çalışan bir eğitmen temmuz ayında bir video yayınlamış ve Kiska’nın beton tankın yüzeyinin yakınlarında yüzdüğünü ve depresyonda olduğunu söylemişti.

İmza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.