DünyaManşetUncategorized

Dünyadan Kısa Kısa – 24 Eylül Salı

0
Guantanamo’daki açlık grevi büyük ölçüde sona erdi
Mart ayından beri kötü muamele sebebiyle açlık grevi başlatan ve 166 mahkumdan 106’sının katıldığı grev, dikkatleri yeniden Guantanamo’ya çekmişti.
Pakistan, Peşavar kilisesi’nde yaşamını yitirenlere ağlıyor
ABD insansız uçak saldırılarını sona erdirene kadar gayri Müslümleri öldürmeye ant içen Taliban mensubu iki intihar bombacısının pazar sabahı Anglikan Kilisesi’ne düzenlediği saldırıda 85 kişi yaşamını yitirdi, 100’den fazla kişi yaralandı. Saldırı, Müslümanların çoğunlukta olduğu Pakistan’da Hrıstiyan azınlığa karşı düzenlenen en büyük saldırı olarak kayıtlara geçerken ülke çapında protesto edildi.
Bangladeş’de eşcinsellik suç olmaya devam ediyor
Hükümetin, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Mahkemesi’nin önerdiği üzere ceza kanunun karşılıklı rızaya dayalı eşcinsel ilişkilerin cezalandırılmasını öngören maddesini kaldırmayı reddetmesi öfke yarattı.
Angela Merkel’in koalisyon arayışı
Geçtiğimiz pazar günü yapılan seçimlerde partisine son 20 yıldaki en büyük seçim başarısını kazandırarak tek başına iktidar olmayı kılpayı kaçıran Merkel’in, Sosyal Demokratlar ile koalisyon kurması bekleniyor.
Pussy Riot üyesi açlık grevinde
Rusya’da ‘toplumsal düzene zarar vermek’ suçundan mahkum edilen Pussy Riot grubu üyesi Nadezhda Tolokonnikava avukatı aracılığıyla 23 Eylül’de açlık grevine başlayacağını duyurdu. Tolokonnikava, mahkum olduğu çalışma kampında maruz kaldığı 16 saatlik çalışma, bozuk yiyecekler, ağır cezalar gibi insan hakları ihlallerine, yönetimin mahkumlar arasında şiddeti özendirmesine ve dışardan yardım alınmasına ya da sorunların iyileştirilmesine yönelik her türlü çabanın engellenmesine dikkat çekmek istiyor.
Mısır Müslüman Kardeşleri yasakladı
Kahire’deki mahkeme Müslüman Kardeşler’i, ona ait sivil toplum kuruluşlarını ve örgütün bütün etkinliklerini yasaklayarak yasal statülerini yok etti. Mahkeme ayrıca hükümetin örgütün mal varlığına el koymasına onay verdi.
Yunanistan’da Altın Şafak gündemde
Yunanistan’da neonazi Altın Şafak partisi ile bağlantısı bulunan 5 üst düzey emniyet müdürü görevden alındı. Altın Şafak üyeleri en son müzisyen Pavlos Fyssas’ı öldürmüştü. Altın Şafak partisinin Yunanistan polisi arasında fazla sayıda destekçisi olduğu düşünülüyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.