EkonomiManşetTürkiye

Dünyada konut fiyatları en çok artan ülke Türkiye, en çok artan kent İstanbul oldu

0

İngiltere merkezli emlak kuruluşu Knight Frank‘in dünya çapında konut fiyatlarındaki yükselişi gösterdiği Küresel Konut Fiyat Endeksi‘nin son raporuna göre, 2022’de en yüksek konut enflasyonu yaşayan ülke açık ara farkla Türkiye oldu.

150 şehrin incelendiği şehir bazlı araştırmada ise, dünyada 2022’nin ilk iki çeyreğinde konut fiyatlarında en büyük yükseliş  150 şehir arasından İstanbul, Ankara ve İzmir’de kaydedildi.

Türkiye konut fiyatlarının yüzde 161’lik konut fiyatı artış oranıyla birinci ülke olurken, Haziran 2021 ile Haziran 2022 arasında İstanbul’da konut fiyatları yüzde 184,9, Ankara’da konut fiyatları yüzde 165, İzmir’de de yüzde 151 oranında arttı.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından dördüncü sıraya yerleşen Miami’de konut fiyatı yükselişi, bu şehirlerden yaklaşık 5 kat daha düşük.

Kuruluş, raporun özetinde, Türkiye’de enflasyonun 24 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını ve bu verinin de yükselebileceğine dikkat çekti.

Türkiye, tüketici enflasyonu baz alınarak düzenlenen gerçek fiyat artışında da açık ara birinci oldu.

Yüzde 80 olan resmi tüketici enflasyonu baz alınarak çıkan yüzde 45’lik gerçek fiyat artışı ile Türkiye, en yakın ülkeye yaklaşık dört kattan fazla fark atıyor.

 

 

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.