Spor

Dünya Kupası Brezilya’nın

0

Kolombiya’da düzenlenen 20 Yaş Altı (U20) Dünya Kupası Finali’nde turnuvanın ve finalin favorisi olan Brezilya, Portekiz’i uzatmalara giden maçta 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Turnuvanın başından beri kalesinde gol göremeyen ve final maçının ilk 19 dakikasında da gol yemese finalde ki rakibi Brezilya’nın 1985-1987 yılları arasında  U20 Dünya Kupası’nda en uzun süre gol yememe rekorunu (634 dakika) kıracak olan Portekiz, henüz maçın 5. dakikasında kalesinde golü gördü. Oscar, serbest vuruştan takımını öne geçirdi.

Hızlı başlayan mücadelede Portekiz’in yanıtı geçikmedi. Mücadelenin 10. dakikasında Portekiz, Alex’in ayağından bulduğu golle skoru 1-1’e getirdi.

İlk yarı bu skorla sonuçlanırken, ikinci yarıda sağ kanattan etkili bir şekilde gelen Nelson Oliviera, kalecinin de büyük hatasıyla 59. dakikada skoru 2-1’e taşıdı.

Maçın büyük bölümünde üstün oynayan Brezilya, oyunun rakip alana taşıdı ve baskıları sonucunda Dudu’nun geliştirdiği atakta kalecinin hatasını değerlendiren Oscar, skora denge getirdi. Maçın geri kalan süresinde gol olmayınca maç uzatmalara gitti.

Uzatmaların 20. dakikasında maçı uzatmaya taşıyan Oscar, tekrar sahneye çıktı. Maçın tartışmasız yıldızı olan Oscar takımı ve kendi adına üçüncü golü atarak, Brezilya’yı tarihindeki beşinci şampiyonluğuna taşıdı.

Daha önce 1991 yılında finalde karşılaşan bu iki takımın mücadelesinde Portekiz penaltılar sonucu kupaya uzanmıştı. Böylece Brezilya 20 yıl sonra rövanşı almış oldu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.