Manşet

Dünya Günü’nde 50 milyon iklim için harekete geçiyor

0
Görsel: Shutterstock

22 Nisan Dünya Günü‘nü kapsayan 19-25 Nisan haftasında, 200’den fazla teknoloji şirketinin iş birliğiyle bir iklim kampanyası başlıyor: Time for Climate Action.

Kampanya ile 50 milyondan fazla insana ulaşmak ve Dünya için 1 milyon anlamlı aksiyonun alınmasını sağlamak amaçlanıyor. Bu şirketler hem iklim için kendi aksiyonlarını gerçekleştiriyor hem de müşterilerine ilham verip onları Dünya için faydalı davranmaya teşvik ediyor.

Teknoloji şirketleri yer alıyor

Time for Climate Action, kâr amacı gütmeyen girişim İklim Eylemi için Liderler (LFCA) tarafından 19-25 Nisan tarihleri arasında Dünya Günü onuruna düzenlenen bir kampanya.

Kampanya destekçileri arasında Spotify, Figopara, Commencis, Inveon, 212 Capital, Related digital, Ecosia, Blablacar ve çok daha fazla teknoloji şirketi yer alıyor.

Farkındalığı artırmayı amaçlıyor

Bu kampanyada teknoloji şirketleri bir kez daha iklim değişikliğiyle mücadelede üstlendikleri liderlik rolüyle, iklim krizi konusunda tüm dünyada farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

LFCA Türkiye Elçisi Yvonne Rosenbaum-Afra, “Ekosistemimizdeki birçok şirket için emisyonları azaltmak tek başına yeterli değil. Önemli bir etkiye sahip olmak istiyorsak, başka neler yapabileceğimizi de sorgulamalıyız. Müşterilerimizi ve ortaklarımızı etkinleştirmek, etki alanımızı genişletmenin önemli bir yoludur” diyerek kampanya hakkındaki görüşlerini belirtti.

50 milyon kişi hedefleniyor

Kampanyaya dünya genelinden katılan teknoloji şirketlerinin etkilerinin birleşmesiyle, 50 milyondan fazla insana ulaşmak ve iklim krizine karşı 1 milyon hızlı ve etkili aksiyonu teşvik etmek hedefleniyor.

Bu hedeflere ulaşmak üzere katılımcı şirketler, sorumlu davranış ve aksiyonları herkes için erişilebilir kılmak, kendi karbon ayak izlerini açıklamak ve karbon azaltım yollarını uygulamak için güçlerini birleştirdiler.

‘Anlamlı etki için’

Kampanya, kişisel karbon ayak izini azaltmak gibi basit ve somut eylemlerin iklim değişikliğini kontrol etmekle bağlantılı olduğunu gösterirken, insanlara anlamlı bir etki oluşturabilecek güce sahip olduğunu hatırlatıyor. Şirketler kampanyada iki şekilde etki yaratacak:

Hızlı ve kolay aksiyonların yer aldığı ana kampanya websitesi, beş dakikadan kısa bir sürede ziyaretçilerin çok çeşitli eylemler gerçekleştirmesine olanak tanıyor. Bu aksiyonlar arasında; evlerin güç kaynağını yenilenebilir enerjiye dönüştürmek, sürdürülebilir bir banka hesabına geçmek, kişisel ayak izini ölçmek/azaltmak ve dahası var. Aynı zamanda katılımcı şirketler sosyal medya hesaplarından kampanya hakkında bilgilendirici içerikler paylaşarak alınabilecek aksiyonları teşvik edecekler. İkinci olarak, katılımcı şirketler ürün ve hizmetleri aracılığıyla iklim için fayda sağlayacak. Birçok kampanya destekçisi şirket, kendi platformlarında bu kampanyaya özel iklim dostu özellikleri, Dünya için fayda yaratmak adına müşterilerine sunacak. Müşterilerini sektörlerindeki sürdürülebilir çözümler konusunda eğitecek ve daha sürdürülebilir ürün alternatiflerini teşvik edecekler.

Neler yapılacak?

Örneğin Spotify, milyonlarca kullanıcısı için iklim konusunda eğitici podcast’ler ve diğer içerikleri yerleştireceği bir Climate Hub oluşturacak.

Ebay Kleinanzeigen ise sürdürülebilir markaların ürünlerini öne çıkaracağını ve kampanyaya teşvik etmek için web sitelerini, uygulamalarını ve pazarlama kanallarını kullanacağını belirtti.

Hangi şirketler var?

Figopara, Commencis, Inveon, 212 Capital, Related digital, Wingie Enuygun Group, Musixen, Revo Capital, Tmob, Reflect Studio, Mammut, Dott, Universal Music, Doctolib, flaschenpost, Spotify, Ecosia, Canva, Norrsken VC, Tiko, Tier, House of YAS, Moneybox, LEAD, Marley Spoon, Glovo, Cabify, ebay Kleinanzeigen, home24 SE, Delivery Hero, Netpincer, Mjam, Tomorrow,

COBIOM, heycater!, Hago Energetics, Digital Hub Logistics GmbH, hemea, Ape Unit, Hyperion, Executive Search, Uplink, Polarstern GmbH, Sensorberg, Kid Coins, Greenmetrics, Earthly, GEFTA, Inven Capital, K5 GmbH, Open Talent, Balderton Capital, DynAdmic, Loudly, MAZE, Canva, Speedinvest,

Fabletics GmbH, Redalpine, youtiful.net, Zero-Carbon, the wearness, sofatutor, viewpay.tv, ClimatePartner, Orixe As, Sustainable Data Technologies GmbH / CO2free, Copenhagen Fintech, FlixBus, Faradai, elaboratum, Savings United GmbH, Flexcavo, BMH BRÄUTIGAM, Astutia Ventures, Cooltra, Done! Berlin GmbH, MIOO Cycling, Kiwigrid, itravel Group, GP Bullhound, SolarBlick GmbH, Raisin, HomeToGo,

Unternehmertum VC, InnoGames, Reedsy, Wefox Group, alphacoders GmbH, Tandemploy, mobile.de, Katapult Accelerator, inoqo, Treeconomy, Forto, Ledgy, EINHUNDERT Energie, nu3, ARTEBENE, LANASIA AG, WestTech Ventures, Founders Foundation, Userlutions, Fashion Cloud, Blacklane, finn GmbH, Thermondo, Connox, Snooze Project, THE CLIMATE CHOICE, Shop-Apotheke, Goldbeck Solar, Surve Mobility, gate, pack it eco, Kenkou GmbH,

Concept X, GOT YOUR BACK, Chattyco, SWEDISH FALL, PHAT Consulting, enspired, Efficient Energy, Pirate.global, Visable GmbH, SpinLab, DIGITAL renewables GmbH, Data4Life, SUSI Partners, MiMask, Breega, Cycle Up, econda, Planet A Ventures, Active Giving, Bergfreunde GmbH, BlaBlaCar,

Traivelling, Tourlane, MyMuesli, TempoCap, ecotrek, eye/o, Personio, PlusDental, FightBack, , Idealo, Staiy, Tomorrow´s Education, , Yova Impact Investing GmbH, Phineo, Purenessity, MOSTLY AI, Picus, Serious Business, Wermuth Asset Management, Sendinblue, Computop,

NOMOO, datenschutzexperte.de, JUNIQE, Spielfeld Digital Hub, PANDA | The Women Leadership Network, Arvantis Group, Laserhub, right. based on science, macom NIYU, EMPAUA, weclapp, RealPort, 3VC, Digital Hub Logistics GmbH, Fingerprint For Success, FixFirst, COYO, Gothaer Digital GmbH, HTGF, Daily Greens Food, FRIDAY, klima, Eigenherd, Stuart, APX,

Phoenix Design, Pacemakers Digital Ventures, lehrermarktplatz, Acton Capital, brandpfeil, Brightpoint Group, Commuter Services GmbH, InterNations, PIABO PR, KONUX, HelloAsso, Nøie ApS, Pumpkin Organics, wirDesign, La Famiglia, Babysits, Opinary, Daphni VC, Crafting Future GmbH, wetter.com, GameDuell, Zattoo, Phiture

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.