Spor

Dünya Futbol Şampiyonası ve 37 Numara Ayakkabı

0

Dünya Futbol Şampiyonası Almanya’nın Berlin şehrinde önceki gece ev sahibi ekibin Kanada ile oynadığı ve 2 – 1 galip geldiği açılış maçı ile başladı.

Maçın oynandığı Berlin Olimpiyat Stadındaki 74.000 adet koltuğa ait biletler günler öncesinden tükendi. Açılış maçını Almanya’da maçı yayın haklarını elinde bulunduran ARD’den 18 milyon kişi izledi. Almanya kelimenin tam anlamı ile şampiyonaya kilitlendi.

İstanbul’da ise bu şampiyona ile koşut bir fotoğraf sergisi CKM’de (Caddebostan Kültür Merkezi) açıldı. Alman fotoğraf sanatçısı Claduia Wiens’in futbolcularla ilgili Türkiye, Mısır, Filistin ve Berlin’de çektiği fotoğrafların yer aldığı ”37 numara ayakkabı” isimli bu sergide futbolcu fotoğrafları yer alacak.

Almanya’da gündem futbol iken hem de dünya futbol şampiyonası iken Türkiye’de bu konuda tabiri yerinde ise yaprak bile kımıldamaması ise şaşkınlık yarattı. Üstelik futbol şampiynası ile aynı tarihlerde Caddebostan’da bir fotoğraf sergisi de açılmış iken.

Bu haberde yazılan her harf noktası virgülüne kadar doğru. Almanya’da bir futbol şampiyonası var ve 2 gün önce başladı. Bu şampiyonada dünya şampiyonu olmak için 16 ülke sporcusu ter döküyor. Caddebostan Kültür Merkezi’nde 21 Haziran’da açılan ve 17 Temmuz’a kadar da sürecek olan “37 numara ayakkabı” fotoğraf sergisinde Claudia Wiens’in futbolcu fotoğrafları sergileniyor.

Haberde her harf doğru ama dilimiz böyle söylemeye varmasa da bir kelime eksik. Almanya’daki futbol şampiyonası “Kadınlar Futbol Şampiyonası”. Caddebostan Kültür Merkezin’deki futbolcu fotoğrafları sergisi, “Kadın Futbolcular Fotoğrafları” sergisi.

Türkiye’de bu konuda nerdeyse yaprak bile kımıldamamasının asıl sebebi de bu tek kelime olmasın sakın.

-Yeşil Gazete-

Fifa Womens World Cup resmi site

“37 Numara Ayakkabı” fotoğraf sergisi CKM Sayfası

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.