Ekonomi

‘Dünya ekonomisi tehlike bölgesinde’

0

Dünya ekonomisindeki büyüme tahminini aşağı çeken Uluslararası Para Fonu IMF, Euro Bölgesi’ndeki kriz nedeniyle dünya ekonomisinin ‘tehlike bölgesinin tam içinde’ olduğunu açıkladı.

Euro Bölgesi’nde bu yıl ‘orta dereceli bir durgunluk’ yaşanacağını belirten örgüt, Euro Bölgesi’nde ekonominin yüzde 0,5 küçüleceğini bildirdi.

IMF, geçen Eylül ayındaki değerlendirmesinde Euro Bölgesi’nde ekonominin yüzde 1,6 büyüyeceğini tahmin etmişti.

Euro Bölgesi’nin en büyük ve güçlü ekonomisi olarak görülen Almanya’da ekonominin yüzde 0,3 büyüyeceğini tahmin eden IMF, daha önce yüzde 1,3’lük bir büyüme bekliyordu.

Fransa için büyüme tahminiyse, yüzde 1,4’ten, yüzde 0,2’ye çekildi.

IMF, özellikle İspanya ve İtalya’da ekonominin küçüleceğini tahmin ediyor.

Ancak IMF, istihdam ve imalatta son alınan rakamların pozitif olması nedeniyle, ABD ekonomisi için yaptığı yüzde 1,8’lik tahmini değiştirmedi.

Örgüt, Orta ve Doğu Avrupa ülkeleriyle, Asya’daki kalkınmakta olan ekonomilerin Euro Bölgesi’ndeki krizden etkilenebileceğini bildirdi.

IMF’nin açıklamasında, “Kalkınmakta olan ülkeler geçen yıl büyük ekonomilerde yaşanan şoklara ve gelişmelere karşı direnç gösterdi. Ama son göstergeler olumsuz ve iş yapma ikliminin bozuldu” denildi.

IMF, Avrupa’yı bekleyen en büyük mücadelenin yeniden güven sağlamak ve Euro Bölgesi’ndeki krize son vermek olduğunu belirtti.

(BBC)

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.