TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Dört günlük yasak genelgesi: 23-24 Nisan’da market ve bakkallar yarım gün açık

0

İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın duyurduğu 31 ilde 23-26 Nisan tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma yasağıyla ilgili genelge gönderdi. 

Bakanlığın genelgesinde, 22.04.2020’de saat 24:00’den başlayarak 26.04.2020, saat 24:00’e kadar sürecek yasak kapsamında; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri,  Kocaeli,  Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak il sınırları içinde, belirtilen istisnalar hariç olmak üzere vatandaşların sokağa çıkmalarının kısıtlanacağı belirtildi. 

İlk iki gün bakkal ve marketler yarım gün açık

Genelgeye göre, Ramazan’ın başlayacak olması nedeniyle 21 ve 22 Nisan günleri market ve bakkalların çalışma saatleri 08.00-23.00 olarak belirlendi. 
23 ve 24 Nisan’da market ve bakkallar 09.00-14.00 arasında faaliyet gösterecek, vatandaşlar ikametlerine yakın market ve bakkallara gidip gelebilecek.
 

Ayrıca;

  • Sokağa çıkma yasağı süresince ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul satan iş yerleri ile tatlı üreten yerler açık olacak.
  • Sokağa çıkma yasağının olduğu perşembe ve cuma günleri gazete dağıtımı/satışı marketler ve bakkallar aracılığıyla yapılacak.
  • Hafta sonu gazeteler, gazete şirketlerinin araçları, tespit edilecek içme suyu bayileri ve Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla dağıtılacak.
  • Başta sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu düzeninin tesisi amacıyla, kamu görevlilerinin toplu ulaşımlarını teminen belediyelerce tedbir alınacak. Ekmek dağıtımının düzenli olması amacıyla vali ve kaymakamlar başkanlığında oluşturulacak komisyon, her mahalle için dağıtım planı yapacak.
  • Tarımsal üretimin devamlılığı için gerekli ekim-dikim, sulama-ilaçlama faaliyetleri kapsamında izin verilenler kısıtlamadan muaf tutulacak.
  • Kamu güvenliğinin sağlanması ile acil çağrı merkezleri, AFAD ve Kızılay ile Vefa Sosyal Destek Birimleri’nde görevli olanlar kısıtlamadan muaf olacak. 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.