Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Dört aşamalı ‘normalleşme’ planı Pazartesi başlıyor

0

Günlük vaka sayılarında görülen azalmaların ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin hafifletilmesine yönelik ‘normalleşme’ planı da gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında hazırlanan dört aşamalı eylem planının ilk aşaması ise Pazartesi günü başlıyor. Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın derlediği habere göre normalleşme süreciyle ilgili gelişmeler şu şekilde olacak:

Pazartesi market, AVM ve berberler açılıyor

Normalleşmenin ilk adımı olarak Pazartesi günü marketler, berberler, kuaförler ve AVM’ler belirli kısıtlamalar kapsamında açılacak.

11 Mayıs’ta yapılacak Bakanlar Kurulu’nda vaka sayısı az olan illerde kısıtlamanın kaldırılmasının gündeme gelmesi ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda bir karar alınması bekleniyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Zonguldak’ın ise seyahat kısıtlamasının kaldırılacağı son iller olması bekleniyor.

Fotoğraf: AA

Sokağa çıkma yasakları

İkinci aşamada sokağa çıkma kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılması planlanıyor. 65 yaş için serbest gün sayısı artacak. Kafe ve lokantalar belli sınırlamalarla hizmet verecek.

Camilerde cuma namazının dış mekan ile birlikte topluca kılınmaya başlaması 12 Haziran olarak değerlendiriliyor. Cuma namazında fiziki mesafe ve maske zorunlu olacak.

Kütüphanelerin de haziranda açılması planlanıyor. Spor müsabakalarının da seyircisiz olarak başlaması planlanıyor. Pandemi hastanelerinin sayıları azaltılacak.

Üçüncü aşama Eylül’de

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.