LGBTİ+Manşet

Dora için, kardeşimiz için, bu akşam 18:00’de 8 şehrin meydanlarında hep birlikteyiz

0

Kuşadası’nda Salı günü transfobik bir nefret cinayeti sonucu hayatını kaybeden Dora için bu akşam Türkiye ve Almanya’nın 8 ayrı şehrinde eş zamanlı eylemler düzenlenecek.

Bu akşam İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Diyarbakır’da, Eskişehir’de, Adana’da, Mersin’de ve Berlin’de, translara ve seks işçilerine yönelik ayrımcılık, şiddet ve cinayetler bu için kardeşlerimizin belirlediği meydanlarda “Kurtuluş yok tek başına, Ya hep beraber Ya hiç birimiz” sloganı etrafında birleşeceğiz.

Güvenlik kamerası kayıtları ve komşuların verdiği bilgilerle yürütülen polis soruşturması sonucunda Serdar Ö., bugün öğlen saatlerinde evine düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındı. Serdar Ö., sorgusu sırasında Dora’yı bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etti.

12 Temmuz Cuma (bugün) günü saat 18:00’da yapılacak eylemlerin yerleri şöyle:

İstanbul: Galatasaray Lisesi

Ankara: Yüksel Caddesi / İnsan Hakları Anıtı Önü

İzmir: Kıbrıs Şehitleri Caddesi / Yakın Kitabevi Önü

Diyarbakır: Sümerpark

Eskişehir: Adalar / Migros Önü

Adana: Atatürk Parkı

Mersin: İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi Önü

Berlin: Direniş Çadırı

Kaos GL’den çağrı:

Kaos GL’den yapılan çağrı ile Dora’yı anmak için 8 şehirde yapılacak eylemlere katılacak herkesten şiddet gören, ötelenen, toplum dışına atılmak istenen trans bireyler için destek verilmesi istendi

İşte o çağrı;

“İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Eskişehir, Adana, Mersin ya da Berlin’deyseniz bugün saat 18:00’da Dora ve yok sayılan, zulmedilen, öldürülen tüm translar için siz de bir şeyler yapabilirsiniz.

Eylemlerden fotoğraf, görüş, söyleşi ve haberlerinizi [email protected] adresine gönderebilirsiniz”

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.