ManşetUlaşım

Don Kişot Bisiklet Kolektifi’nden ALİKEV’e destek için Kadıköy’de bisiklet turu

0

Don Kişot Bisiklet Kolektifi, Pazar günü (11 Aralık) Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) için bisiklet turu düzenliyor.

Kolektif üyeleri 11 Aralık Pazar Günü 14:00’te Kadıköy Rıhtım’dan başlayıp Göztepe Parkında sonlanacak bu simgesel bisiklet turuna katılıması mümkün herkesi de davet ettiklerini belirtiyor.

Sözü bu noktada Don Kişot Bisiklet Kolektifi’nin ALİKEV bisiklet turu çağrısına bırakalım:

“Merhabalar,

Don Kişot Bisiklet Kolektifi olarak bugüne kadar aktivitelerimizi hep ücretsiz olarak düzenledik. Bu konu bizim için önemliydi, hala da öyle ama bir kerelik bu kuralımızı çiğniyoruz. Neden mi?

Nedenini açıklayacağız ancak öncesinde bu turda bir çok tanıdık yüz göreceğinizi belirtmek isteriz.

Gelelim nedenimize; Ülkemizin her tarafına cemaatlerin, tarikatların çoraklandığı; yoksul halk çocuklarının okuyabilmek için, başını sokabilecekleri bir oda için cemaatlere eyvallah ettikleri, başımızdaki godomanların ise kutularda paraları sıfırladıkları bu dönemde Antakya’nın bağrından, düşlerinde özgür bir dünya olan bir vakıf çıktı; Ali İsmail Korkmaz Vakfı. Faşizme kurban verdikleri evlatlarının yerine onlarca öğrenciye, nefes oluyorlar, el veriyorlar.

Don Kişot Bisiklet Kolektifi olarak istedik ki bizim de çorbada tuzumuz bulunsun. Hayatı sermaye çerçevesinin dışında bir şekilde tanımlamaya çalışan bizler, ilk defa bağış mantığıyla bir tur organize edeceğiz ve tek kuruşuna dokunmadan bu güzel derneğe bağışlayacağız.

11 Aralık Pazar Günü 14:00’te Kadıköy Rıhtım’dan başlayayıp Göztepe Parkında sonlanacak bu simgesel bisiklet turumuzda sizleri de aramızda görmekten onur duyacağız.

Daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya!
Yaşasın Dayanışma!

Bağışlarınızıı https://fonzip.com/alikev/bagis adresinden direk ALİKEV’e gönderebilirsiniz. Kredi kartı ve havale kabul ediliyor. Açıklama kısmına “dkbk” yazabilirseniz tur sonunda ne kadar toplandığımızı öğrenebilir ve duyurabiliriz. Bunun dışında tur günü elden de destek olabilirsiniz. Minimum bağış tutarını 20TL olarak belirledik. Bedeli gönlünüzce yükseltebilirsiniz.

Kiralık bisiklet için http://www.bostancibisiklet.com/ adresinden belli noktalarda kiralıyabilirsiniz. Önceden aramanızı ve ayırtmanızı tavsiye ederiz.”

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.