KadınBilim-TeknolojiManşetTürkiye

Dijital Topuklar 2020’nin bu yılki teması: Gücünü Gör

0

Türkiye’nin ilk ve tek dijital kadın zirvesi Dijital Topuklar 2020 bu yıl 1 Kasım’da çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Bu yılın teması ise “Gücünü Gör”.

İçeriğe, eşitliğe, üretime, çocuğa, feminizme ve geleceğe dair konuşulması gerekenleri konu alan Dijital Topuklar’ın bu yıl Beşiktaş Belediyesi’nin destekleriyle beşincisi gerçekleşecek.

Gelirin yüzde onu KCDP ve Alikev’e bağışlanacak

Konferansta yer alan isimler şöyle:

  • “Öfke Dansı” kitabının yazarı Harriet Lerner, 2017’de yaptığı keşifle dünyanın en önemli bilim insanları arasında heykeli yer alan astrofizikçi Burçin Mutlu Pakdil, sosyolog Selda Tuncer ve bilimkadinlari.com.
  • ALİKEV üzerinden oğlu Ali İsmail’in hayallerini gerçekleştiren Emel Korkmaz
  • Sahada çalışan, eğitimler veren, araştırmalar yapan feministler Ebru Nihan Celkan (Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitmeni, Tiyatro Yazarı), Gülsüm Kav (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi) ve Melis Uluğ (Akademisyen).
  • Efsun Sertoğlu (cinsellik eğitmeni, aktivist), Seda Akço (avukat) ve Ceyhan Peştimalcıoğlu (öğretmen)
  • Birbirinden farklı platformlarda üretimler yapan içerik üreticileri Cansu Dengey (içerik Üreticisi), Deniz Dülgeroğlu (reklam yazarı, podcaster) ve OnlyHerstory projesinin kurucusu tarihçi Duygu Atlas
  • Pınar Uyan Semerci (Akademisyen) ve Günseli Dum (LİSTAG)
  • Uzman hekim Esin Davutoğlu Şenol (Enfeksiyon Hastalıları Uzmanı) 

İlk günden bu yana sivil toplum kuruluşlarıyla yan yana duran Dijital Topuklar, bu sene bilet gelirlerinin yüzde onunu Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Alikev’e bağışlıyor. Dijital Topuklar 2020 Evde’nin biletleri 2 Ekim’den itibaren dijitaltopuklar.com üzerinden satışta.

Uzmanlık şartı aranmadan herkesin izleyebileceği etkinliğe katılım ve diğer detaylar için www.dijitaltopuklar.com adresi ziyaret edilebilir.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.