ManşetTürkiyeUncategorized

Ali İsmail Korkmaz ölümünün altıncı yılında anılacak

0

Eskişehir’deki Gezi olaylarında öldürülen Ali İsmail Korkmaz, ölümünün altıncı yıl dönümünde ailesi ve sevenleriyle birlikte anılacak.

2013 yılında Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla Eskişehir’de katıldığı yürüyüş sırasında darp edilerek henüz 19 yaşındayken hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, ölümünün altıncı yıl dönümünde ailesi ve sevenleriyle birlikte anılacak. Ali İsmail Korkmaz’ın düşlerini hayata geçirmek amacıyla kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından düzenlenen Ali İsmail Korkmaz Anma Gecesi, 10 Temmuz 2018 Çarşamba günü Hatay‘da gerçekleşecek. Saat 18:00’da Ekinci Mezarlığı’ndaki kabir ziyaretinin ardından, saat 20:00’da Sümerler Amfi Tiyatro’da düzenlenecek olan anma gecesinde ALİKEV Müzik Topluluğu ile Moğollar sahne alacak.

Ali İsmail’in düşleri ALİKEV’le yaşam buluyor

Henüz 17 yaşındayken “Toplum İçin Gençlik” isimli bir hareket başlatmış olan Ali İsmail Korkmaz, arkadaşlarıyla örgütlenerek yaşlılar, öğrenciler, engelliler ve çevre için birçok gönüllü proje gerçekleştirmişti. Ali İsmail’in 19 yaşında hayattan koparılmasının ardından, ailesi onun hayallerini, miras olarak devralarak Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nı kurdu. Üçüncü yılını dolduran ALİKEV, destekçi ve gönüllüleri ile birlikte Ali İsmail Korkmaz’ın düşlerini hayata geçirmek amacıyla yoluna devam ediyor. ALİKEV’in faaliyetleri hakkında detaylı bilgiye www.alikev.org adresinden ve ALİKEV’in sosyal medya hesaplarından erişilebiliyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.