Haber HattıManşetSivil Toplum

Doğu Avrupa Genç Yeşilleri İstanbul’daki eğitim için kent aktivisti katılımcılarını arıyor

0

Doğu Avrupa Genç Yeşilleri’nin oluşturduğu İşbirliği ve Gelişim Ağı (Cooperation and Development Network (CDN)), İstanbul’da gerçekleştireceği uluslararası eğitmenlerin eğitimi için genç kent aktivisti katılımcılarını arıyor!

Cooperation and Development Network’ün tüm sene sürecek yeni projesinin uluslararası etkinliği 24-29 Nisan’da İstanbul’da gerçekleşecek.

CND projenin amacının gençleri alternatif kentleşme üzerine analiz yapabilmesini sağlamak (Küresel düşün) ve yaşadıkları kentleri ve toplulukları iyileştirmek için yapacakları yerel faaliyetler için yetkinliklerini geliştirmek (Yerel hareket et) olarak belirtti.

16 ülkeden 40 katılımcı

Doğu Avrupa şehirlerini alternatif kentleşme yöntemleriyle iyileştirmeye hevesli, proje yönetimi ve iletişim becerilerini geliştirmek isteyen gençlere yönelik bu eğitime 16 Doğu Avrupa ülkesinden yaklaşık 40 katılımcı kabul edilecek. Eğitime katılacak ülkeler: Arnavutluk, Ermenistan, Azerbeycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Gürcistan, Kosova, Makedonya, Moldova, Karadağ, Sırbistan, Türkiye, Ukrayna ve Rusya.

Eğitim dilinin İngilizce olduğu  CDN etkinlikleri her cinsel yönelimden ve cinsel kimlikten katılımcılara da açık.

Katılımcıların eğitim süresince tüm konaklama ve yiyecek giderleri karşılanırken ulaşım giderlerinin %70’i karşılanacak. Eğitim katılım ücreti ise 30 Euro. Eğitime 35 yaş altındakiler başvurabiliyor.

Son başvuru tarihinin 4 Mart 2018, Pazar günü olarak belirtildiği eğitime katılım için başvuru formuna linkten ulaşabilirsiniz.

Proje hakkında daha detaylı bilgiyi CDN websitesinden edinebilirsiniz.

İşbirliği ve Gelişim Ağı – Cooperation and Development Network (CDN)

Cooperation and Development Network (CDN), Doğu Avrupa’da Yeşil fikirlerin gelişmesi ve yayılmasına gönül vermiş Genç Yeşilleri bir araya getiren bir gençlik ağıdır. CDN, Yeşil partilerin ve yeşil değerler üzerine kurulmuş sivil toplum kuruluşlarının gençlik örgütlerinden oluşan 24 üyesi ile birlikte kapasite geliştirme ve eğitim çalışmaları yapar.

 

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.