Doğa MücadelesiManşet

Noyan Özkan vefatının 10’uncu yılında unutulmadı

0

Çevre ve ekoloji hareketinin önemli isimlerinden Noyan Özkan‘ın geçirdiği kalp krizi sonucunda 60 yaşında hayatını kaybetmesinin üzerinden 10 yıl geçti.

İzmir Barosu eski başkanlarından da olan avukat Noyan Özkan, yerel bir çok sorunun yanısıra termik santraller ve altın madenleri gibi projelerle de 1990’lı yıllardan itibaren mücadele etmiş, arkadaşlarıyla birlikte Türkiye çevre hareketine çok önemli katkılarda bulunmuştu.

Uluslararası çevre hukuku konusunda özellikle uzmanlaşan Özkan, hukuk camiasının yanısıra ekoloji ve çevre hareketi içinde de çok sevilen bir kişilik olarak tanımlanıyordu.

‣ Noyan Özkan hayatını kaybetti

6 Nisan 2013’te İzmir‘in Urla ilçesinde sabah yürüyüşü için çıktığı Urla İskele Mahallesi’nde aniden fenalaşarak yere düşen Özkan, cep telefonunu yanına almadığı için yakınlardakilerden “tansiyon hastasıyım” diyerek yardım istemiş, gelen ambulanstaki personelin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılmıştı. Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Özkan’ın ölümü nedeni kalp krizi olarak belirlenmişti.

Meslektaşları unutmadı

Türkiye Barolar Birliği, sosyal medya platformu Twitter üzerinde yaptığı bir paylaşımla, Noyan Özkan’ın çevre hukukuna verdiği katkılara vurgu yaptı. Birlik, avukatlık mesleğinin unutulmazlarından biri olarak nitelediği Özkan’ı özlem ve rahmetle andığını belirtti.

‣ Dostları Noyan Özkan’ı anlatıyor

Çevre Hukuku Ağı da “bir avukat, bir hak savunucusu, umut ağaçlarımızdan biri” diye niteleyerek Noyan Özkan’ı andı.

‣ Sevgili Noyan…

İzmir Barosu tarafından yapılan anma paylaşımında, Özkan’ın rant ve yağma düzeninin imar politikalarına karşı yaşanabilir kentler için verdiği mücadele hatırlatıldı.

‣ Beynun Özkan çevre ve ekoloji hareketinin öncülerinden eşi Noyan Özkan’ı anlattı

2017’de Özkan’ın zengin arşivi Ekoloji Kolektifi‘ne bağışlanmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.