Diyarbakır’da OHAL devam ediyor

Diyarbakır Valiliği, kentteki sokağa çıkma yasağının yarın sabaha dek uzatıldığını açıkladı.

aabuyuk

Bu sabah resmi internet sitesinden de yapılan açıklama şöyle:

“5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 07.10.2014 günü saat 22.00’den, 08.10.2014 günü sabah saat 07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.”

“Yapılan değerlendirme sonucu sokağa çıkma yasağı Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp İlçeleri de dahil edilerek 09.10.2014 Perşembe günü sabah 06.00’ya kadar uzatılmıştır.”

“Şehrimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından sokağa çıkma yasağına uyulması büyük önem arz etmektedir. Güvenlik, Sağlık (112 Komuta Kontrol, 112 Acil Sağlık İstasyonları, Hastanelerde Vardiya Değişimleri), İtfaiye, Su, Doğalgaz, Elektrik, Ulaşım İdaresi çalışanları hariç diğer Kamu görevlileri idari izinli olacaktır.”

Okullar tatil

Diyarbakır’da bugün tüm eğitim kurumları tatil edildi.

Batman il geneli; Diyarbakır’ın Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir, Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy ve Kulp ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice; Muş’un Varto ilçesi; Siirt’in Kurtalan ilçesi; Van’ın Erciş ilçesi; Mardin’in Kızıltepe, Nusaybin, Dargeçit, Mazıdağı, Derik ve Savur ilçelerinde dün sokağa çıkma yasağı vardı.

THY seferleri yeniden başladı.

Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Diyarbakır’a kalkacak 00:20 ve 07:15 saatlerindekiiptal ettiği seferler yeniden başladı.

Diyarbakır Valiliği, sokağa çıkma yasağını 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesine dayanarak ilan ettiğini açıkladı. Ancak kanunun o maddesinde sokağa çıkma yasağından bahsedilmiyor:

“İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteaallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır. Bu hususta alınan ve ilan olunan karar ve tedbirlere uymayanlar hakkında 66. madde hükmü uygulanır.”

66. maddede de “kararlara uymayanların Kabahatler Kanunu uyarınca cezalandırılacağı” ifade ediliyor.

(Bianet)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR