ManşetTürkiye

Diyarbakır’da HDP yetkilileri ile ittifak görüşmesi

0

“Kürdistani Seçim İttifakı”nı oluşturan beş parti ile HDP yetkilileri arasında Diyarbakır’da yapılan görüşme sonrasında bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Bu ittifakın daha da büyümesi Kürtlerin geleceği açısından anlamlıdır” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 2 Mayıs’ta ittifak açıklaması yapanbeş Kürt partisinin temsilcileriyle HDP Diyarbakır İl binasında bir araya geldi.

Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP), Azadi Hareketi, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T) yetkilileriyle yapılan görüşme sonrası düzenlenen ortak basın açıklamasında konuşan Buldan, beş partiden gelen ortak taleplerin, Kürt halkının geleceğini ilgilendiren talepler olduğunu belirtti.

İttifakın daha da büyümesinin Kürt halkının geleceği açısından anlam taşıdığını vurgulayan Buldan şunları söyledi:

“24 Haziran seçimleri öncesi oluşacak Kürt ittifakı, Kürtlerin yarınları açısından oldukça anlamlıdır, önemlidir. Heyetin bize ilettiği talepler bizim de kabul ettiğimiz taleplerdir. Bu talepler, Kürt halkının geleceğini ilgilendiren taleplerdir. Bu talepleri önemsediğimizi, en kısa zamanda da bir cevap vereceğimizi söylemek istiyorum. Bu ittifakın daha da büyümesi Kürtlerin geleceği açısından anlamlıdır. Dolayısıyla bu tür görüşmeleri önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Bu ittifakın daha da büyümesi için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz.”

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.